10 Fede efterskoler

Går du med drømmen om at komme på efterskole? Så vil vi herunder præsentere 10 fede efterskoler, du kan tage på. Et år på efterskole er et år der udvikler dig meget som person, du skal som 15-16årig, pludselig klare dig selv sammen med hundredvis af andre unge på din alder, der alle kommer med samme mål om personlig udvikling og at lave venner for livet, samtidig med at dyrke deres store passion og hobby. Et efterskole år kan dårligt beskrives, men skal opleves før man ved hvad det handler om.

Vandel efterskole

Vandel efterskole ligger i Vandel tæt på Vejle. Efterskolen har gode og nye, moderne faciliteter som omfatter sportshal, springhal til gymnastik, teater sal og musiklokaler. Der er plads til 138 elever på efterskolen, der har ord som nærværd og fælleskab som de alt overstående værdier, der gør stedet til et rart sted at være. Linjefagene på efterskolen er: Design, fodbold, håndbold, musik og teater – så her er der både plads til den kreative og til sportsnørden, hvilket givet et godt mix af forskellige unge mennesker, der får syn for andre interesser samtidig.

Oure efterskole

Oure er den store efterskole på Sydfyn tæt på Svendborg. Sammen med gymnasiet og højskolen, hvor efterskolen er den største af dem, er der 850 elever på Oure af gangen. Oure er en efterskole med sport i højsædet, hvor fodbold, håndbold og golf fylder meget i landskabet. Der er også linjer som ski/snowboard sammen med Boardsport, adventuresport og sejlads. Udover dette er der også de kreative linjer som dans, musik og skuespil.

Københavns Idrætsefterskole

Efterskolen belligen i Valby i København har sport i højsædet. Her er der fodbold og håndboldlinjer, som bliver taget ret seriøst. Du dyrker din sport på skolen og i en klub i det københavnske, og i kommer på fede sportsstudieture bla. til La Santa sport. Kies samarbejder eksempelvis på fodbolddelen med de to valby klubber Fremad Valby og Frem, hvor du kan dyrke din sport på det niveau der er passende for dig. Derudover er der jo rig mulighed for selv at vælge en anden klub, da klubberne er nemme at tilgå i det københavnske.

Aalestrup Naturefterskole

Er du en rigtig naturelsker, skal du helt sikkert tage en kigger på Aalestrup naturefterskole. Her tager du din hobby med på din efterskole. Efterskolen har linjerne Adventure, som handler om friluftsliv og natur, der er fiskeri, hvor lære alt om fisk og lystfiskeri og med sikkerhed fanger en del store fisk. Jagtlinjen lærer dig at jage, og du kan tage dit jagttegn. Og er du hesteelsker, er der en hestelinje til dig. Den nordjyske efterskole appellere især til folk der er vilde med alle former for udendørs liv, med en masse forskellige udendørs arrangementer. Er du til noget af ovenstående, vil du finde en masse ligesindede og få en masse fede oplevelser her.

Nislevgård efterskole

Nislevgård er en efterskole for ordblinde, der ellers er normalt begavede. Et efterskoleår på en specialskole for ordblinde, kan for mange ordblinde være en rigtig god investering i at blive bedre til at læse og skrive. Der er 8 timers dansk om ugen, som skal få eleven i mål med at blive bedre. Derudover er der en del idræt på skemaet på Nislevgård. Skolen er beliggende i nærheden af Odense.

Aarhus Efterskole

Er du interesseret i at blive styrket bogligt, samt musisk, praktisk og kreativt? Så er Aarhus efterskole skolen for dig. Siden 1978 har skolen været hjemsted for elever der er interesseret i at styrke ovenstående. Skolen har hjemsted i den danske folkekirke, og eleverne mødes med et kristent livs- og menneskesyn. Til skolen hører 20 tønder land, hvor til der også er håndbold og fodboldbane at finde.

Hou Maritime Idrætsefterskole

Som det ligger i navnet ligger Hou Maritime’s efterskole ved vandet – og derfor er en af de store linjer på denne også Sejlads. Du kan også dyrke fodbold, håndbold og adventure/outdoor på denne efterskole. Der ligges vægt på faglig og social udvikling og der er stor fokus på et godt fællesskab.

Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern

En grundtvig/koldsk efterskole med lige fokus på alle folkeskolens boglige fag. Derudover stor fokus på fortælling, sang og gymnastik. Der findes hele 11 forskellige linjefag på skolen, disse er: Klassisk Kunst,Urban Art, Motor/Metal, Skrædderi, Fashiondesign,Smykkedesign, Keramisk Form, Tekstildesign, Designhåndværk,Snedkeri og Drejekunst. Vi har Wakeboard/Skateboard/Snowboard.

Efterskolen ligger i naturskønt område med flotte værksteder, så du kan udvikle din passion.

Rejsby Europæiske Efterskole

På denne efterskole sikrer du dig et højt fagligt niveau, med flere fag på gymnasielt niveau. Der tilbydes soid samfundsfaglig profil og undervisning i fire fremmedsprog Spans, fransk , tysk og engelsk. På skolen tilbydes der tre udlandsrejser, så du får en på opleveren, samtidig med der er udveksling med andre skoler i andre lande.

Samsø Efterskole

Er du klar på at prøve en masse nyt, så er Samsø helt klart det rigtige valg. Her er 30 forskellige valgfag til lands, vands og i luften. Her er en masse forskelligt at prøve, og du er sikker på nok at blive udfordret. Der kan nævnes ting som dykning, faldskærmsudspring og musik valgfag, så der er helt sikker noget for enhver smag.

Vi håber du får et godt år på efterskole, og kan bruge vores forslag til at spore dig ind på den type af efterskole du vil på.