10 ting du skal se når du besøger Aalborg

aalborg-by

Der er mange ting at se når du besøger Jylland. Det er derfor en god idé at udvælge en række byer som du har tænkt dig at besøge når du slår et smut forbi. I denne artikel vil vi kigge på en af de større byer i Danmark, men også en vi en gang imellem glemmer når vi jo allerede har Århus. Vi vil nu kigge på 10 ting du bør se når du besøger Aalborg.

 

#1 Havnefronten

Havnefronten i Aalborg er et af de mange nyt tiltag de har gjort sig da de i sin tid moderniserede og fornyede byen. Hvor havnefronten før var et industriområde dedikeret til byens travle handels- og havnedistrikt. I dag kan du derimod opleve et spændende og artistisk område med kultur og arkitektur i høj klasse og er derfor bestemt et besøg værd.

 

#2 Aalborg tårnet

Aalborg tårnet er i manges øjne byens varetegn – herfra kan du skue ud over et kæmpestort og flot område, der kan inspirere til mange spændende og sjove oplevelser i Aalborg. Tårnet ligger belejligt placeret på Skovbakken og er 55m højt. I toppen af tårnet kan I nyde et måltid med vin og meget andet, der bestemt er et besøg værd.

 

#3 Kunsten

 

Kunsten er i sandhed en perle, der ikke kan undgås på dit besøg. Det er et museum, der byder på rigeligt af kunst og spændende syn og oplevelser. Det er en oplevelse for hele familien og museet byder hver dag gæster fra nær og fjern velkommen til en verden af kunst og kultur.

 

#4 Musikkens Hus

Musikkens hus ligger på Aalborg førnævnte havnefront og har udsyn over Limfjorden. Hvis du er interesseret i musik af alle former, så bør du bestemt overveje at gøre dette til dit første besøg i Aalborg. Det vil stå klart når du besøger at arkitektur og kultur har været i hovedsædet da denne perle blev bygget.

 

#5 Aalborg Zoo

Aalborg Zoo kan vi anbefale til alle, hvor end de kommer som par eller som familie. Det er en sand oplevelse for alle at komme helt tæt på dyrene og opleve dem som de faktisk er. Det tager måske en dags tid, men det er tid vel brugt.

 

#6 Nordkraft

Dette sted forsynede engang hele Aalborg med elektricitet, men nu er det taget ud af drift og fungerer i stedet som samlingspunkt for kultur og kunst. Gå i teatret, lyt til musik eller se kunstudstillinger. Mulighederne er mange på dette sted og er bestemt et besøg værd.

 

#7 De syngende træer

De syngende træer. Smukt lyder det og smukt er det. Tag ud og lyt til de dejlige toner og se hvad det egentlig var for et musikalsk fænomen som blev opfundet af Aalborg kongres og Kulturcenter. Musikken kommer frit frem og pirrer dine musiske tendenser og glæder.

 

#8 Fårup Sommerland

Det siger sig selv at her er der rigeligt mulighed for at udforske og opleve. Tag børnene i hånden og smut forbi Fårup Sommerland. Her er det umuligt at kede sig og med masser af vandland, rutchebaner og meget mere.

 

#9 Gråbrødrekloster museet

Dette er, tro det eller ej, et underjordisk museum. Du kan her opleve det gamle kloster og opleve dele af den gamle by. Derudover kan du se både vikingefund og andre spændende og interessante ting såsom skeletter.

 

#10 Center for dansk jazzhistorie

Titlen giver sig selv og fortæller om en stor oplevelse, især hvis du er musikinteresseret.

Kom og hør de små koncerter fra lokale og nationale kunstnere. Dette sted er et sandt museum for kultur og historie i Danmark.

 

Til sidst vil vi nævne at hvis du skal opholde dig i Aalborg i længere tid, så vil vi klart anbefale dig at bo på Hotel Scheelsminde, der ligger tæt på Aalborg centrum. Du kan her opleve klassisk dansk herregårdsarkitektur i smukke moderne omgivelser. Det er klart et besøg værd, og de har endda egen gourmetrestaurant, hvis I virkelig vil forkæle jer selv.