4 bæredygtige gaver til den miljøbevidste

Der er mange måder, hvorpå man kan vise sin miljøbevidsthed. Det kan være i de valg, man træffer i hverdagen, såsom at købe økologisk kaffe eller at vælge den korte rute, når man skal til og fra arbejde. Men miljøbevidsthed handler også om at tænke over, hvordan man påvirker sin omgivelser positivt, når man køber gaver. Derfor har vi her samlet 4 bæredygtige gaver, du kan give til den miljøbevidste. Disse gaver er med til at passe på vores planet, og giver samtidig den modtager en unik og personlig gave.

1. Økologisk håndlavede sæber

Der er mange håndlavede sæber på markedet, men ikke alle sæber er lige bæredygtige. De fleste håndlavede sæber indeholder masser af farvestoffer og duftstoffer, der er skadelige for miljøet. Derfor er det en god idé at vælge sæber, der er økologiske og håndlavede af naturlige ingredienser. Disse sæber er både gode for miljøet og for den, der skal bruge dem.

2. Vinglas af genanvendeligt plastik

Det er ikke kun en billigere løsning at undgå glas, når man holder fest. Det er også lig med, at undgå at  gæsterne knuser glassene. Derfor er plast vinglas af genanvendeligt plastik en god løsning.

3. Tøj af bambus

Der er mange mærker, der har begyndt at lave tøj af bambus. Det er en god løsning, fordi tøjet er lækkert, blødt og åndbart, og så er det samtidig bæredygtigt. Bambus er en klimavenlig plante, der vokser lynhurtigt, og som slet ikke skal bruge pesticider. Herudover er der også mange, der tager bambus som gave til den miljøbevidste. Det kan være alt lige fra bambus t-shirts til bambus sokker.

4. Genbrugsmøbler

Det er en god idé at give genbrugsmøbler som gave. Nu kan det godt være, at det ikke er lige så luksuriøst som at give nye møbler. Men det er dog en god idé, fordi det er med til at sænke forbruget af nye materialer. Derudover ser mange møbler smarte ud, når de er blevet renoveret.

Konklusion

Der er mange måder, hvorpå man kan vise sit engagement omkring miljøet. Det kan være i de valg, man træffer i hverdagen, eller i de gaver, man køber til andre. Det vigtigste er dog, at man kan se det som en hobby, og ikke som en pligt. På den måde er det nemmere at huske på, at man ikke bare gør det, fordi andre siger, at man skal.