De 4 største myter indenfor mode

Mode

Ligesom med så meget andet her i livet er der meget misinformation inden for mode, som fører til misforståelser og myter, der i nogle tilfælde strækker sig over flere generationer. Det handler om alt fra hvordan tøjet får dig til at se ud til hvad kvaliteten er, og ideerne er baseret på enten den rene luft eller misforstået forskning, som journalister elsker at bruge til at skabe sensationelle overskrifter, som du måske har hørt beskrevet som clickbait. Det er sjældent nu til dags at en artikel, der beskriver noget som helst baseret på videnskab, ikke fordrejer det på den ene eller den anden måde, så læseren sidder tilbage med en masse ny ’viden’ der lyder fornuftigt nok, hvis man ikke tænker nærmere over det eller rent faktisk har sat sig ind i emnet. Det gælder indenfor mange discipliner og mode er bestemt en af dem, som vi vil se nu i fire eksempler på myter indenfor mode.

Den første myte vi vil se på er myten om, at tøj kun er moderne, hvis det kommer fra udlandet. Der er masser af eksempler på tøj fra danske mærker, som ikke bare følger moden, men rent faktisk til tider sætter moden. Second Female er ét af de mærker, og i de mindre end 20 år siden det blev stiftet har det haft stort betydning for mode og hvad det vil sige at tøj er stilrent.

Myte nummer to er, at man ikke kan have mere end ét ekstraordinært og specielt stykke beklædning på, for eksempel en hat eller andet, som ikke umiddelbart følger mode, men som man bruger til at sætte sit eget præg på et ellers stilrigtigt udseende. Man kan sagtens skille sig ud på flere måder på én gang, men det er vigtigt at man deler det lidt ud, så man ikke skaber et forvirrende udseende, der kun signalerer inkompetence og mangel på modesans.

Som nummer tre på listen har vi at man kun kan skabe de kvindelige former ved at suge maven ind og klæde sig i tøj, der sidder tættere omkring livet end det burde. Det er muligt at bruge farver og kontrasten imellem dem til at skabe den samme effekt, så der er altså ikke nogen grund til at torturere dig selv på den måde.

Sidst men ikke mindst ser vi på moden om, at noget tøj ser godt ud på små kvinder, mens andet tøj kun ser godt på store kvinder. Så længe tøjet sidder rigtigt og er lavet i din størrelse og til din form, så vil det se lige så godt ud som på en der er tre størrelser større eller mindre, hvis det i så fald er lavet til den størrelse. Et godt eksempel på det er zhenzi, som har det samme tøj i alle størrelser.