5 hurtige tips til køb af skibukser

Når du skal af sted på skiferie, er det vigtigt at udstyret er i orden, for at du får en god oplevelse. Dine skibukser skal opfylde nogle basale behov, så som at holde dig varm og tør, samt at de er praktiske. Derudover må de selvfølgelig gerne være flotte i designet og til en god pris.

Kig efter vind- og vandafvisende membran!

Skibuksernes vigtigste funktion er, at du skal kunne holde varmen og forblive tør. Skibukserne er det yderste lag og det der beskytter dig mod vejret, hvad enten det er sne, vind eller slud. Så vær sikker på, at du køber et par med en god vind- og vandafvisende membran. Det yderste lag skal både kunne stå imod, hvis der er stiv kuling på bjergtoppen eller hvis plusgrader i bunden af bakken skaber en masse sjap, der sprøjter op ad benene. Vær opmærksom på om bukserne også har enten svejsede eller tapede sømme og syninger, så kulde og sne ikke kommer ind der.

Er skibukserne åndbare?

Når først du har fundet dig et par gode varme skibukser, så skal du også være opmærksom på, om de er åndbare. Hvis du ikke kan komme af med fugten eller sveden, som nemt kommer efter flere ture ned ad bakkerne, så bliver det en ubehagelig og lang dag på ski. Fugten skal kunne forsvinde væk fra det yderste lag.

Har de snefang?

Skibukser skal helst have snefang nederst i hvert bukseben. Snefanget forhindrer, at sneen kommer ind til skisokkerne og dine ben og dermed gør dem våde og kolde. Det er også en god idé, at dine bukser går godt op omkring lænden, så sneen også får svært ved at komme ind her, hvis du styrter. Så ikke noget med low-cut modeller! En god løsning er også bukser med en smæk bagpå og seler.

Er de justerbare og har god bevægelighed?

En anden vigtig detalje at kigge efter, er, om skibukserne er justerbare. Fx er det super vigtigt, at buksebenene kan lynes eller knappes op, så de er nemme at trække op og ned over skistøvlerne. Er buksebenene for stramme, er de alt for besværlige at få ud over de brede skistøvler. Er buksebenene derimod for stramme, så er der større chance for, at der kommer vind, sne og sjap ind.

Bukserne skal også kunne justeres i livet, alt efter hvor mange lag undertøj og bluser, du har nede i dem. Vær sikker på at vælge en model med god bevægelig. De må ikke være for stramme omkring lår og bagdel, da de så vil føles generende i alle op-ned-gentagelserne.

Er de slidstærke?

Endelig skal dine skibukser også være slidstærke. Ben afslutningerne må gerne have ekstra forstærkninger – især på indersiden. Bukserne bliver hurtigt slidte af skistøvler og skarpe skikanter, der kan skære i stoffet.

Til sidst kan nævnes, at dine skibukser også gerne må have gode lommer, der nemt kan åbnes, men stadig holdes forsvarligt lukket. De er gode til at opbevare liftkort, lommeletter, penge osv. i.

Vælg et par gode skibukser, så du ikke bliver våd og kold. Du finder gode skibukser her: Skibukser

Rigtig god skiferie!