9 ting katte elsker at lege med

Garn

Der er ikke nogen grænser for, hvad katte kan finde på at lege med, og der kan ikke være nogen tvivl om, at en liste over alle de ting, katte elsker at lege med, ville være længere end en liste med alle positive heltal. Når det så er sagt, er der nogle ting, som katte generelt er mere vilde med at lege med end andre, så lad og gå i gang med listen som rummer lige så mange ting, som katte har liv.

Det første liv bruger katten, når den leger med maden. Det gælder alt lige fra det billigste kattemad i Fakta til den rotte, den selv har slået ihjelt og slæber med ind i stuen. Katte har bare svært ved at lære, at mad er til for at blive spist, ikke leget med.

Det andet liv bliver brugt på fjer, både de syntetiske i meget lejetøj til katte, men bestemt også de naturlige den enten selv plukker fra en fangst i naboens hønsegård eller fra en stork på taget.

Det tredje liv spildes på en klassiker, nemlig garn. Der findes mange forskellige slags garn, men det er typisk bedstemors strikkegarn, de vil have fat i. Nogle gange kan det være svært at tro, at katte ikke ved, hvor irriterende de er, men måske er det fordi vi stadig elsker dem og at det sjældent har konsekvenser, at de er uartige.

Det fjerde liv beslutter katten sig for at bruge på en lejetøjsmus, som dens ejer skråstreg slave har anskaffet på magisk vis. Det er en aldeles god undskyldning for at være doven og undgå den normale pligt med at holde huset fri for mus og rotter, men det forstår slaven heldigvis ikke.

Det femte liv bliver brugt på flaskekapsler, som er en af de simpleste ting i verden, men på en eller anden måde alligevel kan underholde katte i timevis. Det er som om de er mestre i bruge deres fantasi.

Det sjette liv spilder katten på at rende rundt efter en rød prik på væggen, som en doven person i sofaen projicerer ved hjælp af en ting på størrelse med en lillefinger.

Det syvende liv bruger katten på bobleplast, men i det her tilfælde kan det være svært at bebrejde katten, for hvem kan holde sig fra at poppe alle de små vidunderlige bobler.

Det ottende liv bliver brugt på sølvpapir, som er noget af det mest magiske i verden. Det spejler, det rusler, og det går på nogle måder nemt i stykker mens det andre gange er umuligt at ødelægge. Magi.

Det niende og sidste liv beslutter katten sig for at bruge på det vigtigste i verden: sæblebobler. De er regnbuer og bobleplast med magien fra sølvpapir – og så flyver de!