Baby sikker i solen

Baby

Solen er ikke kun skadelig. Solen giver nemlig også d-vitamin og godt humør, men er barnet ikke beskyttet godt i mod strålerne, kan det gå hen og blive farligt – for især små børn. Der er nogle forholdsregler, som du skal være over, når du tager din baby med ud i solen. Fx har babyer meget mere følsom hud end voksne, da de ikke har udviklet et system, der beskytter huden – og derfor bliver de nemmere forbrændte. Her kommer nogle gode huskeregler, når sommeren er over os.

Solcreme

Det essentielle for dig og din baby er at huske solcremen. Det er kommer for de fleste ikke som den store overraskelse, men selvom du godt ved, at det er vigtigt at bruge solcreme, kan solens stråler godt komme bag på dig. Strålerne rammer især den meget lyse babyhud, som er så ny og fin. Du skal også være opmærksom på, at du smøre rigeligt solcreme på – ellers beskytter den ikke, som den skal. Smør derfor dit barn ind i rigelige mængder af solcreme – både på kroppen, fødderne, i ansigtet, i nakken og på hænder – alle de steder hvor tøjet ikke dækker. Solcreme skal gerne være vandfast og mindst en solfaktor 15. Man kan sige – hellere smøre for meget end for lidt på. Er I sydpå skal du regne med, at solen er endnu stærkere, og solfaktoren skal derfor tilpasses dertil. Samtidig er det en god ide at benytte en solhat, så det lille hoved er ekstra godt beskyttet. Er barnet så lille, at det ikke selv kan bevæge sig, skal det altid holdes ude af direkte sollys.

Gode tips

Kender du skyggereglerne ? Er skyggen kortere end dit barns højde, skal dit barn have solcreme eller dækkende tøj på. Selvom det er skyet, kan dit barn godt få sol, da der stadig slipper mellem 30% og 70 % af solens stråler igennem skyerne. Babyer som ikke kan kravle eller gå, bør som hovedregel ikke opholde sig i direkte sollys. Du skal undgå solen mellem kl. 12 og 15, da det er her UV indekset er højst. Det er altid godt at opholde sig i skyggen eller under en parasol – ellers evt. brug en solhat, hvis der ikke er mulighed for søge skygge. Vælg en barnevogn eller en klapvogn, hvor kalechen kan justeres, så den giver mest muligt skygge. Let og lyst tøj er desuden at foretrække, så solen ikke varmer kroppen op.

Behov for væske

Selvom solencremen er vigtigt, må du ikke glemme, at når vejret er varmere har din baby også i højere grad brug for mere væske. Sørg derfor for at drikke mere væske selv, hvis du ammer. Får dit barn flaske, kan du med fordel give barnet vand i en flaske ved siden. Er dit barn gammel nok, så supplere med vand i en kop.

Nogle gange er det så varmt, at din baby har brug for at blive kølet ned, og her kan du med fordel købe en baby babedragt, så dit barn også er beskyttet mod solen, selv når barnet bader. Butikkerne og nettet har efterhånden et stort udvalg af fx en baby badedragt til dit barn, så der er god mulighed for at finde den rette størrelse og de farvekombinationer, som passer netop til dit lille pus.