Billig ferie – Sådan får du mere for pengene

billige-rejse

Ferie er noget som alle kan forholde sig til. Det at rejse ud i verden, er noget vi som danskere er rigtig vilde med. Mange rejser flere gange om året, alt det deres økonomi kan holde til. Når man har ferie fra arbejdet er det vigtigt at koble af, og her er det en god ide at tage ud at rejse, opleve noget anderledes, få lidt sol eller prøve at blive gode på ski, se en ny storby eller alle de andre typer af rejser man kan tage på.

Der er mange måder at få råd til at rejse mere på, så man ikke skal spare vildt op hele året og leve meget skrabet.

En af de gode måder, at få råd til at rejse er at gøre rejsen til et mål du vil opfylde. På den måde bliver det nemmere at komme afsted, da man selvfølgelig gerne vil nå sit mål.

Vi har her lavet en lille guide med 8 råd til, hvordan du nemmere kan få råd til at rejse mere, som de fleste gerne vil men grundet økonomi ikke kommer så ofte afsted.

8 råd til en billigere rejse

  1. Gør en sport ud af opsparing til rejsen

Når man bestemmer sig for at ville ud at rejse, har mange lavet en separat konto til at spare op til denne rejse.  Det er en rigtig god ide at lave sådan en konto, hvor man hver måned ligger lidt af sin løn til side til en rejse. Det kan være også være, hvis de sælger nogle brugte ting, kan man putte ekstra på denne konto. Mange bække små giver en større og bedre rejse, og man kan her prøve at undlade nogle luksus ting man plejer, for at smide pengene fra dette på rejsekontoen.

  1. Planlæg i god tid

Hvis man har planlagt sin ferie i god tid, er der for det første længere tid at spare op til den i, og man kan lave en noget bedre og større feriekonto. Derudover er det ofte billigst at købe flybilletter i god tid, og er du rigtig hurtigt ude, kan de være noget billigere. Så snart flyene begynder at blive fyldt op, stiger prisen grundet den større efterspørgsel.

  1. Accepter lidt ringere komfort

Skal du rejse billigt er der nogen ting man må sige nej tak til. Det kan være komforten i billig flyene er lidt ringere og benpladsen er lidt mindre, samt at man må tage de lidt ”ringere” restauranter, men det er måske det der gør at du kommer afsted, derfor vil det være en god ide at sige ok til at slække lidt på kravene til hele turen.

  1. Rejs i en gruppe

Er i flere der tager afsted sammen, bliver det tit og ofte billigere. I kan splitte ferie lejligheden, i kan splitte den bil i lejer etc. Har i nogle der er villige til at rejse med jer, er det en god ide for at komme billigere afsted.

  1. Billige flybiller er første step mod billig rejse

Der er mange måder at finde billige flybilletter på. Du kan bruge de gode søgemaskiner efter billige billetter. Derudover kan du finde billetter uden om rejseselskaberne og spare dig selv for gebyrer og være ude i god tid, da billetter har det med at stige i pris.

  1. Bo billigt på din ferie

Det er i dag nemmere end nogensinde før, at finde en billig bolig i på sin ferie. Man kan med fordel bo flere sammen for at spare og derudover kan man finde andet end det 4-stjernede hotel at bo på hvergang. En portal som AirBNB har gjort det muligt for private at udleje deres bolig, og der kan du i mange ferie områder finde en god og billig bolig, som private har lejet ud til ferier.

Har ud ikke noget imod at bo lidt længere væk fra centrum eller strande, er der også mange gange penge at spare, og du får noget bedre for pengene.

  1. Tag kontakt til de lokale

Danskere er generelt dårlige til at snakke med mennesker de ikke kender. Sådan er det ikke i mange andre dele af verden, hvor folk gladelig fortæller og underholder folk de ikke kender. Det kan du som turist ofte drage fordel af, da du enten gratis eller for en lille sum drikkepenge, ofte kan få en lokal til at vise dig rundt i byen eller området.

  1. Udforsk flere områder på samme tur

Er du i grænseområder, kan du med fordel tage flere områder på samme tur. Flybilletter er dyre, men er du indenfor bus eller tog afstand, kan du med fordel se flere områder på samme tid og udvide din rejse på den måde. Så får du flere lande for samme pris.

Vi håber du kan bruge nogle af rådene, til at komme på en billigere og bedre ferie.