De 4 bedste støvsugere – Hvilken har du?

Støv, skidt og snavs, er udover at være uappetitligt, kan også være skadeligt. Hvis man dagligt befinder sig i en beskidt lejlighed. Til at hjælpe os med at gøre rent i vores hjem bruger vi hvidevare som det første. Det vigtigste, i hvert fald for de fleste single mænd, er støvsugeren. Her er en list over de 4 bedste støvsugere producenter på markedet.

 

Nilfisk

Den danske støvsuger producent Nilfisk er blandt en af verdensførende udbyder til både private og virksomheder. Virksomheden startede med at producere elektriske motorer. I 1910 brugte de første gang deres egen komponent i deres første støvsuger. Salget af ”The Nilfisk” overskyggede alle de øvrige produkter, såsom boremaskiner og ventilatorer, som virksomheden stadig forhandlede. Nilfisk valgte derfor at udfase de andre produkter og fokusere udelukkende på støvsugeren.  En valgt som har været særdeles lukrativt for Nilfisk, som i dag er repræsenteret internationalt i 45 forskellige lande og over 5.500 medarbejdere på verdensplan.

Miele

Fra den danske producent rejser vi til Tyskland for at finde den næste. Den tyske støvsuger fabrikant Miele er en solidt modstander til Nilfisk. Miele startede ligesom Nilfisk ikke med at producere støvsugere. I stedet lavere vaskemaskiner og smørkværne. De brugte deres egen erfaring fra deres egen produktion af disse til at lave støvsugere som var perfekte til hjemme. Støvsugerne kunne skilles ad og gemmes væk i skabe og skuffe, så de ikke behøvede at stå fremme. Dertil var Miele´s støvsugere lettere end konkurrenternes. De var derfor nemmere at trække rundt i hjemmet.  Med deres produkter før støvsuger lancering havde Miele allerede skabt sig et godt navn og en stærk branding værdi. Samtlige at deres produkter bærer det ikoniske logo med hvid skrift på en rød baggrund med en skæv prik over ”i’et”.

Dyson

Vores næste producent har valgt at flytte fokus fra hjemmet og over på industriel rengøring. Dyson levere primært rengøringsmaskiner, heriblandt støvsugere, til virksomheder. Den hastige teknologiske udvikling har dog gjort det muligt for Dyson at producere deres støvsugere til hjemmebrug. Den britiske fabrikant bruger nemlig en speciel teknik i deres støvsugere. En Dyson støvsuger anvender hvad de kalder cyklon adskilles. I et cylinder formet kammer bliver støv og andre partikler suget igennem ind tynd spiral, som ved hjælp at centrifugalkraften forøger sugeevnen markant. Hvilket også gjorde at firmaet i begyndelsen var nødsaget til at lave deres maskiner større for at skabe plads til den unikke metode.  Det var derfor naturligt for Dyson at fokusere på virksomheder som både havde bedre råd til en større maskine, men også plads til at opbevare den.  Som nævnt har den teknologiske udvikling givet Dyson mulighed for at formindske deres støvsugere til en størrelse, som passer til det fleste hjem.