Den kvikke køleskabsguide – Sådan vælger du det rigtige køleskab

Køleskab

Hvornår har du sidst været i en VVS butik? Der er en fuldstændigt uoverskueligt mængde af muligheder. Alt kan købes i tusindvis af forskellige former og modeller. Nogle gange er den eneste synlige forskel på to produkter, at de har forskellige kryptiske produktnumre – det ene hedder “MX-0021” og det andet “MX-A045”. Hvad i alverden betyder det, og hvilken skal du vælge?

Det er selvfølgelig rart med muligheder, men man har samtidig ikke lyst til at træffe et dårligt valg. Hvis man bare lukker øjnene, og vælger et tilfældigt køleskab, så finder man sikkert noget der er galt med det efter et par uger og fortryder inderligt at man ikke brugte bare lidt mere tid. Problemet er, at der er så mange muligheder i dag, at man enten er nødt til at dedikere en måneds tid til det, eller bare stole på mavefornemmelsen. Vi prøver her at skabe en god mellemvej, ved at give dig noget hurtige tips til dit køleskabsvalg så du ikke handler helt i blinde, og samtidig kan træffe dit valg allerede i dag.

Step #1: Prioriter dine behov

Med så mange køleskabe derude, er det vigtigt du ved hvad du leder efter. Leder du efter et billigt køleskab, eller et der er godt for miljøet? Går du op i om det er energivenligt?

Tag et kig i reklamebladene og se alle de ting de forskellige producenter reklamerer med. Hver gang noget fanger din opmærksomhed, så skriv det ned. Til sidst sorterer du så listen, så det vigtigste er øverst. Det kan eksempelvis være, at du helt sikkert skal have et køleskab med fryser. Din næste prioritet er, at det er “Energiklasse A”, da du både går op i miljø og at spare på elregningen. Sådan lister du punkterne derned af, og så går du på jagt.

Step #2: Vis ingen nåde – grovsortering er vejen frem!

Når du har lavet din liste over prioriteter, skal du i gang med grovfilen. Tag alle de køleskabe du kan finde – klip dem eventuelt ud af kataloger og magasiner – og læg dem i én stor bunke. Nu kigger du dem allesammen igennem, for at se om de opfylder din prioritet nummer 1. Hvis de ikke gør, så smider du dem ud. Nu er din bunke allerede halv størrelse eller mindre!

Step #3: Hurtig hovedregning

Nu kigger du på hvert enkelt køleskab, og tæller sammen hvor mange af dine prioriteter det opfylder. Du regner ved at give 10 point for 1. prioritet, 9 point for 2. priotitet og så videre. Hvis dine prioriteter ikke ligger så tæt, kan du også selv angive hvor mange point de hver især giver.

Nu går du din bunke igennem, og regner ud hvor mange point hvert køleskab har. Skriv det gerne direkte på papiret. Når du er færdig med at regne sorterer du dem efter point!

Nu er du nede på en ganske overskuelig mængde køleskabe, og kan så vælge imellem dem. Let og ligetil, og der bliver ingen grund til at fortryde senere hen!