Derfor Bør du Vise Dannebrog Frem

Dansk flag

Jeg har aldrig været fan af nationalister, og hele idéen om, at man skulle være bedre end andre, bare fordi man er født i et bestemt land. Vi vælger trods alt ikke selv, hvor vi bliver født, og har ikke rigtigt gjort os fortjent til det. Vi vare bare heldige at vokse op i et land som Danmark. Men det er samtidig gået op for mig, at det er helt okay at fejre sit held. Så længe det er det man gør, og man ikke prøver at få det til at ligne noget andet.

Jeg har ikke noget imod at en professionel dansk atlet smider hænderne i vejret og nyder sin sejr. Det jeg ikke kan forstå, er de danskere der føler at det også er deres sejr. At de nu er bedre, end eksempelvis svenskerne, fordi en dansker slog deres svenske spiller på banen. De mennesker der råber højst om disse ting, er ofte dem, der aldrig selv ville have en chance i sådan en konkurrence. Det er de tykke fodboldfans, der aldrig har løbet i deres liv, som råber højest om hvor meget bedre de er end de andre lande til fodbold.

Men det er okay, at være glad for, at det hold man holder med vinder. Jeg synes det er noget underligt noget at være stolt af, da du jo ikke har haft en finger med i spillet overhovedet. Du er ikke bedre end nogen andre, bare fordi du er født i samme land, som nogle mennesker der er dygtige.

På samme måde kan man også fint være glad for at være dansker. Men det er ikke noget at være stolt af: Danmarks historie tilhører ikke dig, og tilfører dig ikke nogle særlige evner. Du er blot heldig at være født her. Men glad må du godt føle dig over det. Og glæde er da også noget, man skal have lov til at fejre! Og derfor synes jeg at du skal finde Dannebrog frem. Vift med de danske farver, og nyd den stærke følelse af sammenhold der kommer ud af det. Vi danskere har alle noget tilfælles, og vi er alle glade for, at vi er født i Danmark. Vi er ikke bedre end andre af den grund, vi er blot heldige, og virkeligt taknemlige for det hold vi har fået. Det er da værd at fejre, specielt sammen!

Jeg har et dansk flag i min flagstang hjemme i haven, og et stort klistermærke med det danske flag på min Ford Transit. Jeg er så glad for Danmark, for de danske folk og de danske værdier. Jeg er taknemlig for selv at være født og opvokset i sådan et dejligt land. Det er derfor jeg kører rundt med Dannebrog, og derfor jeg med glæde hæver og sænker flaget hver dag.