Dine Ambitioner om Rigdom Holdes Tilbage af Frygt

Vi mennesker har det godt, når vi kan forudsige hvordan ting kommer til at gå. Det er nemlig dejligt betryggende, og gør det nemt at planlægge vores fremtid. Nogle påstår godt nok, at de elsker overraskelser, men det er typisk kun den kontrollerede og positive slags overraskelser. De kan godt lide at få en uventet gave fra en god ven – men kun fordi det er en gave, og den kommer fra nogen, der ønsker dem det godt. Overraskelser i sig selv er aldrig behagelige. De fylder os med frygt og angst, og det er noget vi naturligt skyr fra.

Det er der da også god grund til. Det uforudsigelige og overraskende har traditionelt set været dårlige tegn. Hvis en abe gik rundt ude i skoven, og pludseligt hørte en lyd den aldrig havde hørt før, så ville det være en god idé at løbe væk eller gøre sig klar til kamp: der er god chance for, at der er en uventet fare derude. Det er dog nogle reflekser der skaber nogle problemer i moderne tid. Udviklingen går virkelig hurtigt i dag, og vi bliver konstant ramt af nye indtryk og ny teknologi. Det gør et umådeligt svært at forudsige fremtiden, og det betyder at mange går rundt med en konstant form for angst. Der er forskellige måder at håndtere denne angst på, og det er det, denne artikel handler om.

Ser du, en af de ting der ofte sker, når folk føler frygt på den måde er, at de forsøger at genvinde kontrollen. Du kan ikke rigtigt sløve udviklingen ned, men du kan afskære dig fra den. I ekstreme tilfælde flytter folk langt ud fra byen, og søger et simplere liv ude på landet. Du har måske selv drømt om at bo i en hytte, langt fra alt og alle, og bare været selvforsynende og glad. De mindre ekstreme tilfælde er dog mere udbredte. Her forsøger folk blot at holde tingene som de allerede er. De undgår at tænke på fremtiden, og kæmper for at holde tingene i deres nuværende tilstand. Det er alt fra at sige nej tak til lønforhøjelser, og til aldrig at bruge den slow juicer man har fået i gave, fordi man nu altid har drukket den samme appelsinjuice henne fra supermarkedet.

Selvom det er en helt naturlig reaktion, så er det en, du bør gøre noget ved, hvis du kan genkende den i dit eget liv. Den holder dig tilbage fra at opnå de drømme, som du af og til tillader dig selv at have. Specielt ambitioner om penge. Vi ved godt, på et logisk plan, at flere penge blot betyder flere muligheder. Men hvis vi allerede føler os angste, så kan tanken om flere muligheder hurtigt tolkes som en mere kaotisk og uforudsigelig fremtid. Det er den på sin vis også – men kun hvis du ikke sætter dig ned, og planlægger din fremtid. Hvad ville du gøre, hvis du fik en lønforhøjelse? Hvordan ville dit liv se ud, hvis du begyndte at lave din egen juice, frem for at købe den samme kedelige karton igen og igen? Bare tillad dig selv at fantasere og drømme. Din fantasi er det, der kan gøre det ukendte kendt, og derved mindre skræmmende.