Dine Idéer til Forbedringer Har Faktisk en Plads

Hvor mange gange har du ikke siddet foran et IT system, og flået hårene ud af hovedet, fordi noget var så uendeligt dumt at det gjorde helt ondt? Vi oplever det alle sammen som brugere af software og mobil apps. Vi løber panden mod muren på ting, der burde være simple. Eller vi ser smarte funktionaliteter og muligheder, som vi ikke kan forstå, at firmaet bag ikke selv har tænkt på.

Der er mange der ikke overvejer disse problemer eller løsninger særligt meget. Der er jo ikke noget at gøre alligevel, vel? Så hvis man designer en funktionel løsning på papiret, så bliver man bare endnu mere frustreret næste gang man støder på problemet. Nu er løsningen så detaljeret og ligetil, at det er usandsynligt frustrerende, at ingen har gjort noget ved det. Så hellere være lidt små irriteret en gang imellem, og ikke lægge for mange kræfter i det.

Men hvad hvis der rent faktisk var plads til dine forbedringer? Hvis de ikke behøver at samle støv i en notesbog, men at de rent faktisk kunne skabe ændringer i systemerne? Hvis det var muligt, hvad ville du så forbedre?

Jeg har haft mange idéer igennem tiderne. Eksempelvis synes jeg det kunne være sjovt, hvis Facebook og andre sociale medier ”balancerede” deres reklamer. Altså så der under enhver reklame for hurtige lån var en anden reklame eller artikel, der omhandlede Gældsrådgivning. Jeg synes det ville være fantastisk for forbrugerne, og det ville tvinge dem der reklamerer til, at være åbne og ærlige. Det er nogle store platforme, så mon ikke de kunne presse det igennem?

En anden idé jeg har haft er nogle visualiserings værktøjer til netbanken. Jeg synes det er svært at danne sig et overblik over økonomien, når det bare er linjer og atter linjer med tal. Der er en masse grafer der ville kunne give et godt indblik i økonomien, og som ville lette mit arbejde med at planlægge budget.

Men hvordan bliver disse ting så til virkelighed, spørger du nok? Jo altså først og fremmest, så dokumenterer jeg idéen helt ned i detaljer. Massevis af skitser og beskrivelser. Så sender jeg hele bunken til Facebook eller Netbanken, og spørger om det ikke var noget for dem. Hvis de siger nej, eller bare ikke er hurtige nok, så hyrer jeg nogen til at lave en hjemmestrikket løsning. Jeg fik for ret billige penge lavet et browser-plugin som sådan nogenlunde kan balancere reklamer. En god ven hjalp mig med at lave et regneark, hvor jeg bare kan kopiere tallene fra min netbank ind, og så lave alle de grafer jeg har brug for.

Der er altså altid plads til forbedringer. Nogle gange kan virksomheden bag produktet godt se potentialet i din idé, og så klarer de tingene. Andre gange må man tage sagen i egen hånd, og løse det selv (eller med lidt hjælp).