Dine Venner er Nøglen til at Få Tingene Til at Ske

Venner

Har du en helt masse mål og ambitioner, som du virkeligt gerne vil nå, men bare ikke rigtigt kan tage dig sammen til at arbejde på? Så er du overhovedet ikke alene. Vi er rigtigt mange mennesker, der drømmer om store ting, og ved at vi har evnerne til at nå dem. Evner hjælper bare ikke særligt meget, hvis vi ikke kan tage os sammen til at bruge dem. Succes kræver handling – det er ikke nok at være god til at drømme eller snakke om det.

Det er selvfølgeligt ikke fordi vi sidder fastlåst til sofaen hver dag, hver eneste dag, og slet ikke får arbejdet på tingene. Det er bare som om, at det ikke sker nær så ofte, som vi ved at det burde. Derudover virker det heller ikke som om vi reelt er i kontrol: vi begynder først at arbejde, når vi er nødt til det. Du kan sikkert spore det tilbage til dengang du gik i skole: hvor ofte fik du først lavet lektierne aftenen inden, de skulle afleveres? Eller et par timer før, som det ofte var tilfældet for mig. Der skulle ligesom det her eksterne pres til, før jeg tog mig sammen. Og det er ikke særligt heldigt, for den slags stresset arbejde i sidste øjeblik plejer ikke at være nær så godt, som hvis man gav sig selv tiden til at gøre det ordentligt.

Men det er faktisk et mønster, der har det med at forværre sig selv over tid. Hvis man er tilpas dygtig og/eller heldig i skolen, så klarer man sig faktisk igennem, selvom man laver tingene i sidste øjeblik. Man ved, at man kommer langt ved at klæde sig i en pæn Moncler jakke og finde det charmerende smil frem. Måske får man ikke top-karakterer, men det har man jo en god undskyldning for. Man ved at man kan gøre det bedre, hvis bare man brugte mere tid på det. Derfor kan man klappe sig selv på skuldrene, og sige at man i virkeligheden er langt klogere, end karaktererne siger. Det er dog en illusion, og det ved vi inderst inde godt. Derfor afholder vi os fra nogensinde at udfordre denne illusion: vi har ikke lyst til at blive konfronteret med, at vi ikke er ligeså geniale, som vi går og fortæller os selv. Derfor bliver vi ved med at lave tingene i sidste øjeblik, for så kan vi fortsætte med at bruge den samme undskyldning.

Men hvis du er klar til at konfrontere virkeligheden, og samtidig gøre et bedre stykke arbejde end du har gjort hidtil, så er dine venner nøglen til at få tingene til at ske. Del dine opgaver op i mindre bidder, og skriv ind i kalenderen hvornår du arbejder på hvor enkelt bid. Bed en af dine venner om, at holde dig op på, om du møder disse mini deadlines. Det er pinligt at skulle fortælle din ven, at du ikke fik gjort noget ved det – og det vil altså motivere dig til at komme i gang.