Efterskole med sport – Hvor vil du hen?

Rigtig mange unge danskere vælger at tage et år på efterskole i 9. eller 10. klasse – og især idrætsefterskolerne er rigtig populære blandt de sportsinteresserede unge mennesker. Vi vil i denne artikel give eksempler på hvilke efterskoler du kan vælge, alt efter hvilken sport du udøver. Dette er kun et rettesnor og ikke et facit på hvad der er bedst i forhold til din sportsgren, men er en vurdering af hvad vi personligt ville vælge, hvis valget skulle tages ud fra sportsgren.

Fodbold

Danmarks nationalsport er fodbold. Derfor er der også mange unge danskere der tager på efterskole, for at dyrke deres fodbold. Vores forslag til en idrætsefterskole du kunne vælge, hvis du spiller fodbold er Københavns Idrætsefterskole. KIES, som det kaldes i daglig tale, har dygtige fodboldtrænere, samt det gode faktum at der er rigtig mange forskellige københavner klubber i området, hvor man kan finde en klub der passer til ens niveau og der er også forskellige klubber at vælge mellem hvis man er på højeste niveau i sin årgang. Dertil kan nævnes Brøndby, FCK, Lyngby på allerhøjeste niveau og ellers er der hold om Hvidore, BK Frem og mange flere der stadig har et godt niveau.

Kies er beliggende i Valby i København og har af andre linjer: Håndbold

Håndbold

Håndbold er også en rigtig stor sport i Danmark, og især på efterskoleplan er håndbold en kæmpe sport. Mange efterskoler i Danmark tilbyder håndbold som linjefag og danskerne har gode håndboldtraditioner. Er du håndboldspiller er efterskolen vi anbefaler: Oure Idrætsefterskole. Den store efterskole i den sydfynske by Oure, tæt på Svendborg er rigtig kendt for deres store håndboldlinje, samt deres gode samarbejde med GOG, hvor O’et står for Oure. Mange i og omkring de bedste GOG hold har en eller anden tilknytning til Oures idrætsefterskole, og selveste Mikkel Hansen samt Niklas Landin har tilbragt et år på Oure Idrætsefterskole.

Er du en dygtig spiller kommer du til at indgå i talentsamarbejdet med GOG’s bedste hold i din årgang og er du mere end normal håndboldspiller har efterskolen hold med på de forskellige niveauer, som man kommer til at indgå på. Oure har også et gymnasium, hvor man kan fortsætte med sin gymnasiale uddannelse og en højskole, hvor man bliver uddannet træner i flere forskellige sportsgrene.

På efterskolen finder du en masse forskellige linjer, hvilket også giver skolen dynamik, da der findes en masse forskellige mennesker med meget spredte interesser. Af andre linjer på efterskolen er der: Fodbold, Golf, Adventuresport, Boardsport, Sejlads og Ski/snowboard. Derudover har de også hvad de kalder Performing arts linjer, som værende Dansk, musik og skuespil. Man må sige at Oure har noget for enhver.

Cykling

Cykling er i efterskole sammenhæng ikke en så populær sportsgren, men i disse sommertider med Tour de France, Post Danmark rundt og Vuelta Espana, skal cykling da også have sin del i denne artikel. Vil tage din cykling med på efterskole, er vores bud på cykelefterskole: Vejle idrætsefterskole. I vejle finder du dygtige cykeltrænere og lærere med eksempelvis den professionelle Rasmus Guldhammer, som vi tidligere har set køre på HTC-Columbia. Cyklingen på VIES har samarbejde med dygtige klubber omkring i nærområdet, som sikrer dig den rette vej til toppen af cyklingen, hvis du har disse ambitioner og evner. På skolen er der både primær cykeltræning, på enten landevej eller MTB alt efter hvilken cykelform du udfører. Derudover sekundærtræning som skadesforebyggende og muskelstyrkende. Derudover er der også en masse om kost ernæring og andet teoretisk undervisning.

Gymnastik

Mange danske efterskoler tilbyder også gymnastik og mange af dem har også gymnastik som en lille obligatorisk blok på efterskolen. Skal du vælge en gymnastik efterskole er vores bud: Bjergsnæs efterskole. Den midtjyske efterskole, beliggende i Viborg. Gymnastikken på Bjergsnæs er bygget op omkring konkurrencegymnastik, så er du glad for gymnastik og vil udvikle dig indenfor dette felt, så kan dette være den helt rette efterskole for dig. Der er både teamgym og spring at gøre her.

Dette var eksempler på et par efterskole passet til sportsgrene. Der er rigtig mange efterskoler om buddet og den ene behøver ikke at være bedre end den anden. En god ting vil være at tage ud at besøge de skoler på åbenhus dagene, så man får indblik i skolens hverdag.