Er Det Tiden Værd Selv at Sælge din Bil?

Der er mange ting at se til i hverdagen, og rigtigt mange af os har i forvejen problemer med stress. Vi har mange bolde i luften på vores arbejde, forsøger at tilbringe så meget kvalitetstid med familien som muligt, og har ofte også nogle hobbyer og venskaber der skal passes. Der er altså ikke noget at sige til, at vi føler os pressede. Vi har kun 24 timer at bruge på en dag, og det kan meget hurtigt komme til at føles som et alt for stramt budget.

En af grundene til at vi altid har så travlt er faktisk, at vi ikke stopper op, og laver lidt planlægning. Vi kan nemlig meget let få følelsen af, at vi ikke har tid til at planlægge. Når man er stresset, så fristes man ofte til at tage handling så hurtigt som muligt. Man håber at kunne spare noget tid ved at springe planlægningen over, og bare gå i gang med det samme. Problemet er imidlertid, at denne tilgang ofte ender med at koste os mere tid og energi. Bare en lille smule planlægning kan gøre livet langt nemmere, og det betaler sig altså meget nemt, at dedikere noget tid til at tænke sig om. Det er godt at tage handling: det er bare bedre at tage handling på noget, som man har tænkt igennem.

Et rigtigt godt eksempel på et sted, hvor lidt planlægning kan gøre en stor forskel, er i forbindelse med salg af ens bil. Biler koster mange penge, og det er derfor ganske almindeligt at sælge den gamle bil, når man køber sig en ny. Man håber at kunne sælge den til en fornuftig pris, så man ikke har tabt for mange penge på den. Fordi vi har denne mentalitet med gerne at ville minimere vores tab, så fristes vi til at ville gøre alting selv. Det er muligt at sælge sin bil selv, og mange gør det. Men er det reelt tiden værd selv at sælge din bil?

Lige umiddelbart ser det måske ud som om det er gratis at sælge din bil selv. Du gør bilen præsentabel, tager nogle gode billeder, skriver en beskrivelse, og lægger så annoncen op på internettet. Men hvor lang tid ender du med at bruge på det? Hvad med de opkald du vil få i tide og utide? Har du styr på det juridiske i forhold til salgskontrakten, når du endelig finder en køber? Ved at gøre alting selv ender du med at bruge rigtigt meget tid og energi på noget, som ikke er særligt spændende eller givende.

Da jeg fandt ud af, at der er virksomheder der tilbyder at sælg min bil for mig, så var det straks noget jeg benyttede mig af. Det jeg mister på salgsprisen er hurtigt tjent ind i form af tid og energi, som jeg kan bruge på de områder af livet, hvor det virkeligt tæller.