Flotte Farver Venter os til Sommer

Den vigtigste kollektion, hvis man virkeligt går op i mode, er altid den, der lanceres om sommeren. Det er der en række rigtigt gode grunde til:

Først og fremmest, så er sommeren den årstid, der giver den bedste belysning på tøjet. Vi ved alle sammen hvor vigtigt lyset er, når vi prøver at tage et billede af noget. Den forkerte belysning kan få noget flot og lækkert til at se kedeligt og trist ud. Formår man derimod at finde det helt rigtige lys, så kan det virkeligt bringe lys og glæde ind i billedet, og fremhæve de smukke detaljer. Det giver altså designerne en masse motivation for, at være ekstra omhyggelige med deres sommer-designs. Det er disse designs der virkeligt vil blive lagt mærke til, og hvor de kan være mest sikre på, at tøjet vil blive oplevet af andre under god belysning.

Den anden grund er, at sommeren er den varmeste tid på året. Det betyder at vi kan klæde os let på, med mange forskellige del-elementer. Det giver altså langt mere frihed for både designere og mode-følgere at udfolde sig kreativt, og prøve nogle eksperimenterende ting af.

Sidst, men ikke mindst, så er det om sommeren, at verden bliver farverig. Den kontekst tøj præsenteres i er yderst vigtig for, hvordan tøjet opleves. Designerne tager altså typisk højde for, hvordan naturen ser ud på den enkelte årstid. Vintertøj har typisk koldere farver, eller er direkte sort. Det er ofte ensfarvet, eller med meget simple mønstre. Det passer til den måde, som omgivelserne ser ud, om vinteren: tingene er mere nedtonende, og der er færre farver. En flot jakke er en jakke, der gør opmærksom på sig selv, men stadig passer ind i konteksten.

Sommeren er derimod en årstid, hvor der er liv og farver over det hele. Det betyder at designerne nærmest har frit spil her: de kan give den gas med farver, mønstre og andre kreative indslag. Det er selvfølgeligt ikke noget de gør hvert eneste år, men tendensen er til at få øje på: sommeren er den mest farverige.

Særligt i år, er der flotte farver, der venter os til sommer. Hvis man kigger på de kjoler der er blevet præsenteret i de seneste kollektioner, så er der masser af flotte farver at se på. Mønstrene er forholdsvist simple, og det er i stedet de kraftige farver der gør arbejdet. Kombinerer man stærke mønstre med stærke farver, så kan det hurtigt blive for meget. Men en enkelt kraftig farve, på en ellers ”flad” kjole, er noget der virkeligt kan passe ind i sommerlandskabet. Det er derfor med stor spænding at jeg ser frem til sommeren i år. Der er ikke noget bedre, end en sommer fyldt med liv og farver – og nu kan jeg endda have en kjole på, der gør mig til en del af sommerens varme.