Grib chancen og kom ud i det fri

Sådan bliver du klar til overlevelsesturen

I de seneste år har der været en stigende tendens i Danmark til, at folk tager på overlevelsesture ud i naturen. I takt med at verden bliver mere og mere urbaniseret og folk tilbringer mere tid indendørs, er der en tilsvarende længsel efter at vende tilbage til naturen. For mange danskere er en overlevelsestur den perfekte måde at genfinde kontakten med naturen på. Selvom den danske natur ikke særlig vild og afsidesliggende, som for eksempel i Sverige eller Norge, så kan den stadig være en reel udfordring for dem, som bor i byerne og som ikke er vant til at gebærde sig i naturen. På en overlevelsestur skal man klare sig selv med hensyn til mad, husly og varme. Dette kan være en virkelig øjenåbnende oplevelse, da det tvinger folk til at stole på deres egne ressourcer og evner. Skal du på overlevelsestur, så læs med for at blive klar.

Hvilket udstyr skal man medbringe?

Når du pakker til en overlevelsestur, er det vigtigt at tænke på de grundlæggende ting som ly, vand, mad og varme. Til ly har du brug for et solidt telt eller en presenning samt noget stærkt reb til at binde det fast. En sovepose vil holde dig varm om natten, mens en ildstarter og noget ekstra tøj vil hjælpe dig med at holde dig varm om dagen. Hvad angår vand, skal du medbringe både en vandflaske og en måde at rense det vand, du finder, på. Et lille komfur og noget basiskøkkengrej vil være vigtigt for at tilberede mad, mens en kniv og et multiværktøj vil være praktisk til alle mulige opgaver. Sidst men ikke mindst, så du endelig ikke glemme at medbringe en førstehjælpskasse, et kort og et kompas, sådan så du kan finde vejen hjem igen.

Ikke alle disse former for udstyr er essentielle, men der er dog nogle ting, som man ikke kan undvære, hvis man først er ude i naturen, uden mulighed for lige at smutte hjem i varmen. Det meste essentielle kan du finde på survivalstore.dk eller i andre former for butikker, der sælger overlevelses- eller spejderudstyr.