Guide: Futures-handel for begyndere

Hvis du kan kende til overvejelserne om at begynde at investere i futures, kender du sikkert også til en vis følelse af uoverskuelighed. Da futures er en investeringsform, kræver det, at du bruger nogle af dine penge for at gennemføre handlen. Dette fremhæver væsentligheden af at være sat ordenligt ind i tingene, hvilket du kan sikre dig selv ved at følge nogle simple retningslinjer.

Ved at være opmærksomhed på forskellige ting og følge nogle retningslinjer har du gjort dit bedste for at have den nødvendige baggrundsviden om investeringsformen, som gerne skulle stille dig stærkere i forhold til at få afkast. Læs mere om futures her eller følg guiden og bliv klædt på til din første futures-kontrakt.

Hvad er futures?

En future er en gensidig aftale, hvor både køber og sælger forpligter sig til at handle. Futures-aftalen kan også ses som en kontrakt, der indebærer, at man skal handle et givent aktiv til aftalekursen på et fastlagt fremtidigt tidspunkt. Hvad end du vinder eller taber penge, afhænger af kursen på det gældende aktiv på dette fastlagte tidspunkt. Det aktiv, køber og sælger vælger at handle med, er valgfrit, og der er mange muligheder i form af blandt andet indekser, kryptovaluta og råvarer.

Hvor handles en futures-kontrakt?

Når du er klar over, hvordan du kan bruge futures, skal du efterfølgende finde en handelsplatform og oprette en konto herpå. Der findes utallige udbydere på markedet, hvilket taler for, at du orienterer dig omkring, hvad der er vigtigt for dig, og hvad du forventer af din broker. Nogle vægter et højt serviceniveau, mens andre i højere grad prioriterer forskellige værktøjer til investeringen. Bare fordi du vælger én ting til, behøves du ikke nødvendigvis give afkald på noget andet.

Ved at lave den nødvendige research kan du måske finde frem til en platform, som imødekommer de fleste af dine krav. Hvis ikke det er tilfældet, må du i stedet bestræbe dig på lave nogle prioriteringer, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at vælge den helt rigtige handelsplatform. 

Hvordan får jeg afkast?

Som det gælder for de fleste andre investeringsformer, er det både dine færdigheder som investor samt markedet, som afgør, om du får afkast eller ej. Dette giver altså god grund til at danne dig en masse erfaring samt at følge med markedet og derved blive klogere på, hvornår det er fornuftigt at lave en futures-aftale. En god baggrundsviden samt erfaring vil sætte nye grænser for de højder, din succes kan føre til. Så start i dag!