Husk på De Små Ting Udenfor De Store Målsætninger

  • Eftersom du er i gang med at læse denne artikel, der handler om målsætninger, så er du sikkert allerede godt begravet i viden om selvudvikling. Det er super fedt, og jeg kan godt klappe i hænderne af, at der hver dag er flere og flere der begynder at tage ansvar for deres eget liv. Det er også hjulpet godt på vej af, at der aldrig har været nemmere adgang til bøger, videoer og blog indlæg omkring hvordan man kommer i gang med at arbejde med sig selv, og kan vokse til sit fulde potentiale. Jeg har dog lagt mærke til, at mange der begiver sig ud på denne rute, ender med at blive en smule for fokuserede og snæversynede.
  • Det er en god ting, at du har sat dig nogle klare mål, og at du hver dag gør noget for at komme tættere på dem. Det er et handlingsmønster, som igennem tiden har vist sig succesfuld i, at gøre drømme til virkelighed. Det er en af de vigtigste lektier, og det er derfor også noget, som er at finde i stort set en hvilken som helst bog om selvudvikling. De forskellige forfattere og coaches har nogle forskellige tilgange og systemer til det, men den grundlæggende idé er den samme: find ud af hvad du gerne vil have, del det op i bidder, og tag en bid hver dag. Simpelt, elegant og effektivt.
  • Denne artikel vil ikke forsøge at gøre op med den taktik, for jeg må jo erkende at den virker. Det jeg blot vil gøre opmærksom på er, at lidt for mange mennesker omlægger deres liv 100% til denne nye tilgang, og ikke tillader sig selv at fylde dagen med andre ting. Det er en misfortolkning af, hvad bøgerne prøver at sige. De beder dig om at gøre plads til at arbejde på dine mål i løbet af dagen: ikke at rydde hele skemaet så du kun arbejder på de helt store mål. Hvis man gør det sidstnævnte, så kan man være helt sikker på, at man brænder ud på et eller andet tidspunkt.
  • Vi mennesker har brug for et afbræk en gang imellem, og det behøver ikke være i form af en lang ferie eller dovne weekender. Det kan blot være at skyde med luftgeværer med sine venner om aftenen, eller tage på jagt en gang om måneden. Find noget du nyder at lave, og gerne noget socialt, uden at lave alt for mange overvejelser omkring hvorvidt det bidrager til dine store mål. Det er den slags små aktiviteter, som vi nyder at lave uden større tanker om ?hvorfor?, som giver os mulighed for at lade op, og have energien til virkelig at give den gas på vores store mål, uden at brænde ud.