Hvilke Aktiviteter Findes Der i Dit Nærområde?

Hiking

Når det bliver ferie-tid, og vi endelig har billetterne i hånden til en eller anden fjern destination, så begynder vi for alvor at planlægge hvad vi skal lave, når vi når frem. Vi begynder at søge på internettet, bladre igennem de relevante sociale medier, og tage kontakt til de venner vi har, der har været på ferie destinationen før. Vi er sultne efter at komme ud at opleve noget, og vi bare have en liste af aktiviteter klar før vi ankommer. Ingen har lyst til at sidde på et hotel-værelse i en uge, fordi man ikke har brugt lidt tid på planlægning inden ferien starter. Tiden skal i stedet bruges på kano udlejning og eventyr i det fri.

Men hvorfor er det så, at vi finder os i at være spærret inde i vores eget lille hjem, når vi har weekend eller en kort ferie? Når vi endelig er fri fra arbejde og skole, så har vi en tendens til bare at lave ”ingenting”. Det er ikke fordi vi ligefrem elsker at lave ingenting: det er per definition kedeligt. Selvfølgeligt er det rart ikke at skulle løbe rundt og være stresset, og vi kan alle nyde en afslappende dag. Men man kan sagtens slappe af, mens man laver nogle stille og rolige aktiviteter. Men hvad for nogle aktiviteter findes der egentligt i dit nærområde?

De fleste danskere får rynker på panden, og trækker kort efter på skuldrene, når man stiller dem det spørgsmål. Selv hvis de har boet i det samme område i årevis, er det de færreste der reelt ved hvad man kan give sig til i nærheden. Man har jo aldrig rigtigt undersøgt det. Selv de få aktiviteter og attraktioner man kender til, har man aldrig fået besøgt. Man har jo masser af tid til at få det gjort, når det er så tæt på – og det ender med at blive en undskyldning for, at man aldrig får det gjort.

Det er rigtigt svært at finde energien til at undersøge, planlægge og udføre en aktivitet, når man lige er kommet hjem efter en lang arbejdsuge. Så det er klart, at der går Netflix og bland selv slik i den. Men det er her, hvor du kan benytte dig af, at du har mange weekender i forhold til ferier. Ved at dele opgaven op, så den er spredt over flere weekender, bliver det pludseligt meget mere overskueligt. Derefter vil dine weekender blive langt sjovere, og du vil have fornyet energi til nye eventyr.

Brug den første weekend på bare at undersøge mulighederne i dit lokalområde. Det er til at overskue: det kan klares fra computeren, mens du halvsover på sofaen. Den næste weekend tager du så et par af de mest interessante ting, og planlægger dem for den næste weekend. Den tredje weekend er det bare at følge planen – nemt og enkelt!