Hvor skal du gå på efterskole?

skole

Er du eller dine børn ved at nå den alder hvor man skal overveje efterskole – så har vi her lavet en artikel til jer, der kan give nogle eksempler på hvor man kan gå på efterskole. Et efterskoleophold er for mange unge mennesker året i deres liv. Man får en masse nye bekendtskaber med mere eller mindre samme interesser som en selv og man prøver at blive overladt en smule mere til at klare sig selv, da mor og far ikke lige er i samme hus når der opstår problemer. Et efterskoleophold udvikler mange, til at blive mere åbne og voksne og for mange kan det være en rigtig god ide at tage sådant et år.

Efterskole ideer

  1. Er du ordblind?

Så er der heldigvis en del efterskoler der tager sig af ordblinde. En af dem er Nislevgaard på fyn, lidt udenfor Odense. På Nislevgaard optager de kun ordblinde uden nogle former for handicap, dvs. at folk har samme problemer og været igennem noget af det samme i folkeskolen som dig selv, når man første dag møder op på denne efterskole. I dagligdagen er der ekstra dansk, så man forbereder sig så godt mod at lære mest og kunne bestå de danske afgangsprøver med bedst mulige resultater

  1. Er du til håndbold?

Så er der rigtig mange muligheder. Idrætsefterskolerne blomstrer op og gør sig gældende i stor grad. Mange unge sportsinteresserede tager på efterskole og derfor er der meget stort udbud af efterskole. Vi anbefaler ikke at man vælger en af dem der er lige omkring en, en prøver at tage lidt væk for at opleve noget nyt. Bor man ikke i nærheden kan Oure Idrætsefterskole være en af de rigtig gode, hvis man er håndboldinteresseret. Den sydfynske idrætsefterskole har et rigtig godt ry for håndbolden og med deres samarbejde med GOG må man sige der er grobund for at de dygtige håndboldspillere kan udvikle sig mest muligt og få lov at spille på højeste niveau. På oure finder du en masse andre linjer, og det er den efterskole med flest i elever på en idrætsefterskole.

  1. Gymnastik interesseret?

Så kunne Vandel efterskole omkring Vejle måske være et godt bud. Her priotere skolen et aktivt liv som ung menneske meget højt og idræt er en af de vigtigste grundsten på skoleskemaet på Vandel. Her kan du vælge forskellige genrer indenfor gymnastikken, hvor ting som spring og rytme kan vælges. Der laves en masse opvisninger i løbet af året, så kan du godt lide at dygtiggøre dig indenfor gymnastikken og lave fede opvisninger, så kan det være du skulle tage og kigge nærmere på vandel efterskole.

  1. Er du vild med naturen?

Så ligger der en fed efterskole i det nordlige jylland. Aalestrup naturefterskole kan tilbyde alt hvad den naturelskende vil kunne lide. På skolen er der højt til loftet og et regelsæt som ikke er indviklet og medvirker til en indviklet dagligdag. Der bliver dog krævet at man bidrager til fællesskabet. Der er flere forskellige linjefag der har naturligt præg. En af de linjer der er på naturefteskolen er adventure, hvor man kommer på ekspeditioner, ud på oplevelser og lærer om biologien. Det gør at man lærer meget mere om naturen, friluftslivet og selvfølgelig en del om dig selv. En af de andre linjer du kan tilmelde dig på naturefterskolen er fiskeri. Pak dit bedste fiskegrej sammen og tag af sted sammen med alle andre fiskeinteresserede unge mennesker, få tips og tricks af de dygtige undervisere og sammen kommer i med sikkerhed til at fange nogle af de største fisk du har prøvet i dit liv. Der er også en jagt linje hvor du bliver sat ind i alle discipliner af jagten og får lov at tage et jagttegn, så du er klar på at tage på jagt sammen med jagtkammeraterne også når du er færdig på efterskolen.

Vi har her givet nogle eksempler på hvilke typer af efterskoler du kan vælge alt efter hvad du har af interesserer. Mest af alt kan der dog siges af et efterskoleophold for de fleste er en rigtig god investering i mennesket, som gennemgår en god udvikling af at være alene blandt en masse jævnaldrende.