Hvordan får jeg en tandprotese og kan det betale sig?

For dig der har brug for gebis eller tandprotese, findes der ikke ord der kan beskrive den lettelse, når man endelig får en vel tilpasset protese. Her kan du læse mere om fordele med gebis eller tandprotese og hvordan du får en. 

Vigtigt at huske på med tandprotese  

Der er meget at tage stilling til, når man skal få en god tandprotese, og det er en proces der skal laves i samarbejde med en tandtekniker der forstår dine behov. Der findes både helproteser og delproteser, alt efter hvad du har brug for. En helprotese er kunstige tænder til både over- og undermund. En delprotese erstatter kun en enkelt tand eller enkelte tænder. Dette er en type protese der sidder lidt bedre fast, end det en helprotese typisk gør. Helproteser sidder fast i munden ved vakuum, når man trykker protesen på plads, mens delproteser kan holdes fast med bøjler der er tilpasset dine egne tænder.  

Det er vigtigt at huske på et årligt eftersyn, når man har en tandprotese og sørge for at eventuelle reparationer bliver gjort. Prisen på proteser varierer meget efter hvor stor en protese du skal have lavet, og på hvilken tandtype du vælger. Her kan du læse mere om tandprotese og gebis

Forbedrer livskvaliteten 

Det er skønt at få en tandprotese, når man har brug for det. Det kan ændre ens livskvalitet betragteligt. Tænder er faktisk noget af det første vi lægger mærke til ved andre mennesker, og vi bruger det til at aflæse en række mere eller mindre ubevidste faktorer. For eksempel kan det være et tegn på hvor attraktiv eller venlig vi finder en person, der har et venlig eller pænt smil.  

Derfor er det bestemt ikke ligegyldigt med tænder, også når ens egne ikke kan holde til mere. Da er det fantastisk, at man kan få lavet en velfungerende tandprotese, der er perfekt tilpasset ens mund og behov.