Hvordan Vil Fremtidige Dig Se Tilbage på I Dag?

Tiden går, og det føles på en eller anden måde, som om den går hurtigere og hurtigere. Hvem kan ikke huske, hvordan en sommerferie føltes uendeligt lang, når man var barn? Selvom man elskede at holde fri, så nåede man at kede sig på bare de to måneder, og glædede sig rent faktisk til at komme tilbage til kammeraterne i skolen. I dag ville to måneders ferie da helt sikkert være lækkert, men vi ville stadig føle, at den sluttede før den rigtigt var kommet i gang! Tiden flyver afsted, og det kan være svært at følge med. Men der kan faktisk være noget godt at hente ved, at spole lidt frem til fremtiden inde i vores hoveder, selvom det kan føles skræmmende.

Prøv at lukke dine øjne, og forestille dig at du skruer på tidsmekanismen på en tidsmaskine. Du sætter den til dags dato, men ét år ude i fremtiden. Du trykker på maskinen, og den siger en hæsblæsende lyd der forskrækker dig, og får dig til at blinke. I det øjeblik du åbner øjnene igen, har tingene omkring dig forandret sig: du er et 365 dage ude i fremtiden nu! Grunden til du mentalt er rejst her ud, er for at vurdere hvordan tingene ser ud her og nu, så du med det perspektiv kan planlægge din nærmeste fremtid.

Hvordan ville denne fremtidige version af dig, der nu er et år ældre og har set et helt år passere, tænke tilbage på dagen i dag? Du vil sikkert se, at nogle af de problemer, der fylder dine tanker lige nu, er komplet ligegyldige om et år. En beslutning om hvorvidt du skal have grønne eller blå servietter til din fødselsdag næste uge kan virke umådelig vigtigt i øjeblikket, men med et perspektiv fra fremtiden, er det nemt at se hvor ligegyldigt det er. Der vil dog også være andre ting, som virker små nu, men som vokser med tiden. Hvis det i dag har irriteret dig, at I ikke har et ordentligt system til lokalebooking, så er der to mulige versioner af fremtiden: én hvor du har fået rettet problemet, og booking af lokaler er dejligt nemt. Og så er der den anden fremtid, hvor din irritation over lokalebooking vokser hver gang du støder på det, men aldrig får gjort noget ved det. Med perspektivet fra fremtiden, er det tydeligt at det er en god investering af din tid, at sørge for dette problem ikke gentager sig. Du kan godt leve med det her og nu, men har indset hvor meget det også vil genere dig fremover – det er altså med at få stoppet problemet nu, så det bliver den gode fremtid der bliver til virkelighed.

Giv det et forsøg, og jeg er sikker på du vil få noget værdifuldt ud af øvelsen.