Ingen Betaling for Min Pinligste Sang Nogensinde

Jeg har altid elsket musik og sang, og det har fyldt rigtigt meget i mit liv, lige siden jeg startede i folkeskolen. I skolen havde jeg nemlig en absolut fantastisk musiklærer, som spottede mit talent tidligt, og var god til at give mig selvtilliden til at synge foran andre mennesker. Min skole arrangerede rigtigt mange teaterstykker, musicals og lignende, som gav mig mulighed for at prøve mit sangtalent af foran et rigtigt publikum. Jeg var selvfølgeligt nervøs, men samtidig satte jeg virkeligt pris på muligheden for at teste mit talent af under realistiske forhold. Hvis alle forældrene derude blev imponerede over min sang, så var der nok gode chancer for, at jeg også ville kunne imponere andre. Og hvis jeg kunne imponere nok andre mennesker, så ville musik måske kunne blive min karriere og mit liv!

Det viste sig dog hurtigt, at det ikke er ligeså let at få fremmede mennesker til at lytte, som det er at få en flok forældre til det. Forældrene i skolen flokkedes jo ikke til teaterstykket fordi de havde hørt at jeg ville synge en sang eller to. Nej, de mødte op fordi deres eget barn havde en eller anden rolle i det der blev opført. Det var den primære grund til at de mødte op, og det var det de primært var på udkig efter. Selvfølgeligt forsøgte de også så vidt muligt at lade sig opsluge af det, der skete på scenen. Nogle gange formåede jeg da også at rive dem helt væk fra virkeligheden et øjeblik, ved at levere en sang med mere energi og livsglæde end normalt. Stort set alle har hørt en god sang i radioen, men det er blevet mindre og mindre almindeligt at høre live musik. Og når musikken er live, så er det altså bare en helt anden oplevelse. Det var sådan en oplevelse disse forældre fik, når jeg gik på scenen, og sang en sang direkte fra hjertet.

Så jeg valgte at gøre en karriere ud af det. Jeg havde dog stadig ét stort problem: hvordan kunne jeg få folk til at lytte til min musik? Det er ikke ligefrem nemt at komme i MTV eller radioen. Så jeg startede en Youtube kanal. Det virkede for Justin Bieber, så hvorfor ikke for mig?

Min første sang på Youtube brugte jeg alt for lang tid på at indspille. Jeg ville have at den skulle være helt og aldeles perfekt. Jeg var bange for at lægge noget op på min kanal, som ikke var fuldt ud gennemført, for så kunne det sikkert ødelægge min karriere. Hvis jeg havde benyttet mig af timeregistrering ville jeg nok have kunnet se, at jeg brugte hundredvis af timer på en enkelt sang, og at det aldrig ville kunne tjene sig hjem igen. Jeg indspillede den samme sang nok 50 gange eller sådan noget, og endte med at koble de forskellige indspilninger sammen for at dække over selv den mindste fejl. Det endte selvfølgeligt ikke godt overhovedet. Den første sang jeg nogensinde lagde op på YouTube er den pinligste sang nogensinde. Hvad værre er: det er også den eneste sang, som jeg aldrig nogensinde er blevet betalt for.