Kosttilskud og Udstyr til Den Ultimative Hjemmetræning

Fitness

Det har aldrig været mere populært at træne hjemmefra, end det er i dag. Det er slut med myten om, at man er nødt til at slæbe sig selv afsted til et fitness center flere gange om ugen for at komme i form. Det er da også underligt, at vi nogensinde troede på den skrøne – skulle der være noget specielt i vandet henne i træningscenteret eller hvad? Videnskaben bag det, at smide fedt eller bygge muskler er ganske simpel og ligetil. Du taber dig, hvis du forbrænder flere kalorier end du indtager, og du bygger muskler hvis du løbende løfter tungere og tungere ting. Ganske simple koncepter, som absolut ikke kræver, at du tager ud af huset for at føre dem ud i livet.

Der kan selvfølgeligt være noget motiverende over den atmosfære der er i et fitness center, og hvis du har nemmere ved at træne hvis du tager sådan et sted hen, så bliv endelig ved! Men der er mindst ligeså mange mennesker der bliver demotiverede af tanken om at skulle hen i et fitnesscenter. Ikke alene kræver det at de køber noget præsentabelt træningstøj: de skal også bruge tid på transport (og på at overbevise sig selv om at komme ud af døren), og skal måske døje med konstant usikkerhed over, om andre kigger på dem mens de pruster og stønner. Det er bare ikke et miljø der tiltaler alle og enhver. Derfor er det fantastisk at have muligheden for at træne derhjemme i stedet for. Her behøver man ikke finde en masse motivation til at komme ud af døren – man finder bare vægten eller trænings-elastikken frem, og går i gang. Man behøver samtidig ikke se særligt god ud mens man gør det – en gammel t-shirt og et par forvaskede shorts er alt hvad man behøver.

Men hvad skal der egentligt til for at have en rigtig god hjemmetræning? Det er lettere på nogle punkter, men det kræver stadig, at du gør dit hjemmearbejde. Den ultimative hjemmetræning kræver noget planlægning og noget fornuftigt udstyr.

Først og fremmest må du ikke glemme, at kosttilskud stadig kan være brugbare, når du træner derhjemme. Mange fitness-centre sælger proteinshakes og andet til dem der træner: men derhjemme må du selv sørge for, at have den slags stående klart. Du bør som minimum sørge for at have noget proteinpulver og noget kreatin stående, så du kan lave dig en god shake efter din træningsrutine.

Den anden udfordring er at finde det rigtige udstyr, som kan bruges i hjemmet. Du har ikke ligeså meget plads at gøre med, som ejerne af et fitness-center har: så du er nødt til at være kreativ og tænke dig nøje om. Et Thera-band er en god løsning til rigtigt mange mennesker, der gerne vil træne i hjemmet: det kan bruges til at træne hele kroppen, og det fylder ikke mere, end at det kan ligge i en skuffe når du ikke bruger det.