En af de hovedpiner man ofte støder på, når man selv laver mad derhjemme, er at den hjemmelavede mad let bliver kedelig. Det er de færreste der render rundt med en kogebog inde i hovedet, så når man står og skal lave noget mad, er det typisk de samme 5-6 opskrifter der dukker op i ens tanker. Man kunne selvfølgeligt slå op i en kogebog, eller finde en god opskrift på internettet, men det er typisk for meget besvær. Det er let nok at slå en opskrift op, men hvad er chancen for, at du har alle de nødvendige ingredienser? De 5-6 opskrifter man kan i hovedet er typisk dem som man har købt ind til. De er baseret på en række ingredienser som man altid køber rigeligt af, fordi man ved hvordan de kan bruges. Men når man står og bladrer i en bog med opskrifter, så er der altså langt imellem de ting, man tilfældigvis har alle de nødvendige ingredienser til at kunne lave.
Men her har jeg fundet et lille trick, som jeg selv synes er mega genialt. Det viser sig nemlig, at kylling er den ultimative form for føde! Det er simpelthen så alsidigt, at man aldrig bliver træt af det. Hvis du køber godt ind af nogle få ingredienser, så kan du lave hundredvis af retter med kylling. Det er typisk kødet og sovsen der ?skaber? retten i det danske køkken. Man kan så servere kartofler, pomfritter, ris, salat eller pasta til maden alt efter humør. Alle disse ting der serveres sammen med kødet er også noget man kan have liggende derhjemme i rigelige mængder. Kartofler kan holde sig i lang tid, og pomfritter endnu længere. Ris og pasta har nærmest ingen udløbsdato så længe det holdes tørt. Salat er lidt mere tricky, men du kan bare købe noget når du er ude at handle ind, og så bruge det de første par gange du laver mad. Så slipper du også for at det rådner eller bliver dårligt. Resten af tiden ind til du skal handle ind igen, bruger du så løs af dine kartofler, pasta eller andet.
Så hvordan gør man kylling så alsidigt? Det er nemt nok! Du skal bruge følgende ingredienser:
- Salt
- Peber
- Paprika
- Cayennepeber
- Honning
- Kokosolie
- Rasp
- Smør
Og nu kan du lave kylling på mindst 20 forskellige måder! Smid noget salt og peber på nogle kyllingebryst-fileter, steg dem på panden i noget smør, og du får nogle lækre gyldenbrune stykker kylling. Hvis noget skal fejres, så er det frem med raspen! Da jeg for nyligt fik en rigtigt god tilstandsrapport pris, så synes jeg det var på sin plads at fejre det med noget ekstra lækkert mad. Så jeg marinerede noget kylling i en blanding af kokosolie, paprika, salt og cayennepeber. Så dyppede jeg dem i rask, og stegte dem i en gryde fyldt med mere kokosolie. Så som du kan se, er det kun fantasien der sætter grænser!