Lokalerne står tomme

butikker-lukker

Tager man et smut omkring til gågader og bystræder, som ikke er beliggende i de centrale del af de 5-6 største byer i Danmark, præges billedet af lukkede butikker. Finanskrisen startende i 2007 ca. var hård ved butikkerne i de mindre byer – og selvom den danske økonomi næsten er vendt, er der stadig rigtig mange tomme butikslokaler rundt omkring i danske byer. En stor del af denne forklaring kan i høj grad skyldes den stigende nethandel, der ikke nødvendigvis behøver butikslokaler for at fungere som en god netbutik. Alle de store kæder – kendt på landsplan og med butikker i alle større og mindre byer herhjemme, har næsten alle i dag en velfungerende webshop som kører sideløbende med deres fysiske butik.

Fordele ved webshops

Der er rigtig mange fordele ved, som forbruger at handle i en internetshop. Først og fremmest finder du næsten altid produkterne billigere kontra i en tilsvarende fysisk butik, af den simple årsag at de kan holde udgifterne nede. Der er ikke brug for helt lige så store krav til lokaler, personale osv. dog skal der selvfølgelig udvikles på shoppen – men generelt har de lavere udgifter, som er lig med billigere priser til forbrugeren.

En anden fordel er, at man kan sidde derhjemme i ro og mag og besøge en masse forskellige butikker, uden at skal gå den hele eller halve by rundt. Det tager et par klik at besøge en hel håndfuld af butikker – og det er rart at kunne besøge en masse butikker på så kort tid.

En tredje fordel er, at grundet at der ikke skal bruges plads til produkterne – kan mange mindre webshops have et større udvalg, end hvad tilfældet ville være, hvis der skulle bruges en fysisk butik og derfor får du som forbruger tit en del at vælge mellem.

Leveringen sker i dag så hurtigt, og er mange gange billigere end at starte bilen op og køre til den nærmeste gågade hvis du bor lidt uden for byen – derudover er der i mange internetbutikker rigtig stor leverings fleksibilitet, så du kan få leveringen som du selv synes der fungerer bedst – om det er med post Danmark eller GLS og om det skal være til din hoveddør eller til den nærmeste pakkeshop.

Eksempler på velfungerende internetshops

Jeg har i flere år, nærmest handlet alting online. For mit vedkommende passer det godt til mit temperament at sidde derhjemme og surfe ting – og derfor har jeg også i tidens løb stiftet bekendtskab med en del forskellige online butikker – nogle med god erfaring og andre med mindre god.

En af de online butikker, som jeg har god erfaring med når det kommer til salg af tøj til kvinder er bustedwoman.com.

Bustedwoman er en butik med salg af modetøj til kvinder. De har en fysisk butik i Silkeborg, hvilken jeg kan anbefale at tage ned forbi hvis man er i nærheden, da det er en rigtgi fed butik, med lækkert tøj og rigtig kompetent personale. Grundet deres ønske om at sælge til mere end bare den modebevidste befolkning i Silkeborg, har Bustedwoman åbnet en webshop så der kan sælges lækkert tøj til hele den danske befolkning. Bustedwoman bryster sig af hurtig levering, på maks et par dage og derudover får du det kvit og frit, hvilket er endnu et incitament til ikke at starte bilen op og køre til de nærmeste tøjbutik, når der er fri fragt på så god en butik som bustedwoman.

Er du økologibevidst og naturlige produkter når det kommer til hudpleje og makeup? Så skal du helt sikkert klikke ind forbi naturskøn.dk

Deres naturskønne produkter er perfekte til alle miljøbevidste og økologi tænkende kvinder, der stadig gerne vil have det bedste til hud og ansigt. Naturskøn sender til hele verden og deres danske ordre behandles af GLS. Derfor kan du få den leveret til din lokale GLS pakkeshop som virker rigtig godt, og er 99/100 gange steder man alligevel.

Allsizeshop er den sidste af de webshoppe jeg vil nævne her med gode erfaringer. Er du en mand i den store ende af skalaen, er Allsizeshop en rigtig god webshop at besøge. De har alt til mænd i de helt store størrelser, så du kan få tøj der sidder ordentligt selvom du er større en gennemsnittet og måske ikke passer ned i almindeligt herretøj fra magasin og lignende. Shoppen har en super trustpilot rangering hvilket falder i god jord med mine erfaringer med shoppen som værende rigtig gode. Der findes en rigtig god og veludført størrelsesguide på deres hjemmeside, så du kan finde ud af hvilken størrelse du er

Afrunding

Alt i alt mener vi, at webshoppe vel tage mere og mere over – butikkerne i gågader vil ligge mere og mere øde og kun ting som kiosker, frisører og spisesteder vil være beliggende i mange byers gågader – måske skidt for gadebilledet, men når alt kommer til alt er det meget godt for forbrugeren.