Must Have til jagt

Gevær

Gevær

Jagt har rødder helt tilbage til urtiden, hvor man jagede for at skaffe føde til overlevelse. Selvom formålet med jagt har ændret sig en del siden, så bygger jagt i dag stadig på de samme principper. Folks interesse for jagt trender i stigende grad, og det fanger en langt større målgruppe end før i tiden. Tidligere har jagt hovedsageligt henvendt sig til overklassen, og denne tendens stammer helt tilbage fra middelalderen, hvor jagt hovedsageligt var begrænset til kongen og hans mænd. Det skyldes, at kongen lavede strenge restriktioner for, hvem der måtte jage og lagde eneret på mange skovområder. I dag er jagt langt mere udbredt og er en interesse, som mange samles om. Restriktionerne er stadig strenge, da man bl.a. af sikkerhedsmæssige årsager skal erhverve sig jagttegn for at man må jage i Danmark og udlandet. Den stigende interesse har også bevirket, at udbuddet af jagtudstyr er blevet langt større, og det kan være meget svært at jonglere rundt i markedet – især for nyjægeren. Men der er dog nogle Must Haves for alle jægere for at få det optimale ud af jagten. Det gælder blandt andet udstyr og jagttøj som findes til mange forskellige jagtformer.

 

Jagtgevær

Et jagtgevær er selvfølgelig et must have, når man går på jagt, da man ikke kan nedlægge sit bytte uden et jagtgevær. Der findes en række forskellige jagtgeværer i forskellige prisklasser, og du skal selvfølgelig finde det, der passer til dig og dit behov. Et godt jagtgevær skal dog vedligeholdes. Det er vigtigt, at du bruger en god våbenolie og rensesæt, så dit jagtgevær kan leve i mange år.

 

Beklædning

Beklædning er også en vigtig faktor for at få en succesfuld jagt. Dit jagttøj skal fremstå camouflerende, så du skaber mindst mulig opmærksomhed under jagten og kan gå i et med naturen. Som jæger i Danmark, kan du opleve meget forskelligt vejr, og derfor skal du vælge beklædning, som er modstandsdygtig overfor det meste vejr. Samtidig skal beklædningen være udstyret med en del opbevaringsplads, så det bliver nemt for dig at opbevare din ammunition og andet grej til jagten. Der er samtidig nogle lovpligtige regler i forhold til ens jagttøj, så man er synlig for andre jægere under jagten. Derfor må noget orange signalering også være et must have i en jægers udstyrspakke.

 

Andet udstyr

Der findes en lang række forskellige jagtformer såsom klapjagt, pürch, anstandsjagt, trampejagt, drivjagt og trykjagt, og du skal have en masse fedt ekstraudstyr, uanset hvilken jagtform, du skal på. Der findes en masse ekstraudstyr, som man nemt kan overse, når man bl.a. som nyjæger skal erhverve udstyr. Det kunne bl.a. være høreværn, kniv, taske til ens grej, geværrem, rensesæt og ikke mindst en foderal. En foderal eller kasse til at transportere ens gevær er et must have for alle jægere, da det beskytter ens gevær mod slag og skrammer.

Med disse ord er der ikke andet end at sige: God jagt, knæk & bræk!