Oplev den jyske natur på den mest fantastiske måde

Hjertet af Jylland er præget af smukke åer og vandveje omgivet af frodig skov og et rigt dyreliv. Det er både let og oplagt at tage en tur, hvor du udforsker det skønne område fra vandet, hvor du kan opleve den idylliske naturpragt helt tæt på. Med mange muligheder for kanoudlejning i Tørring, Ry, Silkeborg og Skjern for blot at nævne nogle få steder, er der rig mulighed for at tage ud på eventyrlige ture, hvor du er garanteret en sjov og mindeværdig oplevelse med masser af indtryk.

Her giver vi dig nogle af vores bedste tips til oplevelser i kano eller kajak, som måske bringer dig ud til en natur, som du ikke har oplevet før.

Gå på opdagelse i nogle af de bedste ruter i Danmark

Gudenåen er nok den mest klassiske oplevelse, som nærmest er synonym med kanosejlads i Danmark. På de cirka 160 kilometer, som Gudenåen strækker sig, kan du opleve mange forskellige ting på ruter, der bringer dig forbi et væld af historiske seværdigheder, smukke søer samt pladser og shelters med gode overnatningsmuligheder. Men selvom Gudenåen nok er den første destination, mange tænker på i forbindelse med kanosejlads, er der også andre interessante muligheder for at få fantastiske naturoplevelser.

Skjern Å, der løber fra Tinnet Krat til Ringkøbing Fjord, byder også på en meget varieret natur og en fiskebestand, som for nogle gør turen her særligt interessant. Grejs Å er desuden et godt udgangspunkt, særligt for familier og nybegyndere med sit rolige vand og et forløb, som er særdeles let at navigere i. Der er med andre ord masser af muligheder for at sejle i kano i den midtjyske natur, så der går lang tid, før man har udforsket det hele. Det er dermed en sand skatkiste af nye oplevelser, der venter dig fra vandet. 

Alt begynder med den gode planlægning

Når du har besluttet dig for at tage på kanotur, er det godt givet ud med god planlægning og forberedelsen, der sagtens kan være en del af den hyggelige fælles aktivitet omkring turen. Start med at undersøge og vælge en rute, der passer til jeres præferencer og jeres erfaring med at sejle i kano. Husk at medbringe udstyr til navigation, hvis I bevæger jer ud på en længere tur; Et fysisk kort, en GPS eller en smartphone er godt at have med, så I hele tiden ved, hvor I befinder jer henne. Det er også essentielt at have sikkerheden i orden, og de fleste udlejningssteder udleverer da også redningsveste til alle deltagere i forbindelse med, at du henter kanoen på det aftalte startsted. Når alt det er på plads, kan du godt begynde at glæde dig til masser af uforglemmelige oplevelser i hjertet af Jylland.