Pizza-hygge derhjemme – Involvér dine børn!

Leder du efter et måde at involvere dine børn i madlavningen, samtidig med at det er sjov og interessant? Så kan pizza-bagning være lige noget for jer. At bage pizza derhjemme er sjovt, let og giver dig mulighed for at bruge frugten af din kreativitet. Det er også en fantastisk måde at undervise dine børn om bagning og økonomi på. Lad os se på et par grundlæggende tips til at involvere dine børn i processen.

Start med grundlæggende opskrifter – Når du starter ud med at lave pizza derhjemme, skal du starte langsomt. Dette betyder, at du skal have en god basisopskrift til pizzadejen og toppings, som alle kan forstå. Dette vil give dig en god base for de kreative ideer, som din familie har.

Eksperimentér

Når I har fået styr på den grundlæggende opskrift, så lad fantasien flyve lidt vildere. Lav forskellige slags deje – hvid, fuldkorns-, glutenfri eller sprød dej – og lav forskellige slags topping med alt fra grøntsager til bacon eller jordnødder. Brug ingredienserne i kombinationer, som alle kan lide. Lav to forskellige typer Deep Pan pizza; den ene klassisk og den anden lidt mere fantasifuld. Pizzabagning skal jo være hyggelig!

Brug økonomien til jeres fordel

En anden vigtig ting er økonomi; det vil sige at holde styr på alle ingredienserne og priserne. Brug dette som en lektie i budgettering med dine børn; fx ”vi har x antal penge tilbage til disse ingredienser” eller ”vi har lavet disse to pizzaer for y antal penge” – dette giver et god indblik i budgettering på et tidligt tidspunkt i livet!

Pizza-bagning derhjemme er sjovt og let sammen med hele familien! Det giver lektier i økonomi sammen med lidenskaben ved madlavning; det viser sig helt sikkert at være en win-win situation for alle involverede personer! Pizzabagning derhjemme kan være uendelig meget sjovere end blot bestilling af takeawaypizza; alene tanken om selvfremstillede pizzaer fylder os med glæde – Og hvad venter vi på? Lad os begynde bagningen!‌‌‌‌‌‌ ​​​