Sådan Bruger du Bøger i Indretningen

Før man går i gang med at indrette sit hjem er det vigtigt, at man har en klar idé om, hvad det er man

ønsker at opnå. Boligindretning er nemlig en form for kommunikation: det er en måde at fortælle noget til dem, der træder ind i boligen, og oplever den. Hvis du satte dig for at skrive en bog, holde en tale eller optage en film, så ville du ligeledes være i gang med at skabe et værk, der kommunikerer noget, til dem der oplever det. Før du skrev de første ord i din bog ville du nok tænke dig rigtigt grundigt om: hvad er det du gerne vil sige? Hvad håber du, at læseren af bogen får ud af den?

Når du holder en tale, så er du opmærksom på hvem publikum er. Du ved hvem der lytter til den, og i hvilken kontekst de lytter. Du bruger denne viden til at forme din tale på en sådan måde, at den tjener et særligt formål. En politisk tale har måske et formål om at samle en gruppe, eller få flere mennesker til at stemme. En tale til et bryllup kan have til formål at få folk til at grine, græde eller begge dele. Det essentielle er dog, at der altid er et formål med kommunikationen: og at man skal være helt klar på dette formål, før man går i gang med at skrive.

Det samme gør sig gældende med indretningen af dit hus eller din lejlighed. Du er ved at skabe et kunstværk, som andre mennesker vil komme til at opleve. Hvad ønsker du at opnå med din kommunikation? Hvilket indtryk ønsker du at skabe hos de gæster, du inviterer ind i dit hjem? Du kan godt kommunikere flere forskellige ting. Måske ønsker du at fortælle dem lidt om, hvem du er som person. Personlighed er altid en god ting at have i sit hjem. Det kan også være du ønsker at skabe en særlig atmosfære, så folk føler sig trygge eller velkomne i dit hjem. Skriv alle de ting ned, som du håber at kunne opnå med din indretning. Gør det før du begynder at flytte rundt på selv den mindste ting.

Når du ved nøjagtigt hvad du ønsker at kommunikere, så er udfordringen at ”oversætte” dette til indretning. Det er ikke nogen nem opgave, og det er svært at vide hvor man skal starte. Jeg har dog erfaret, at bøger er en nem og hurtig måde at komme i gang på.

Find en række bøger der kommunikerer de samme ting, som du ønsker at kommunikere igennem din indretning. Placer så disse bøger i dit hjem, som det første skridt i indretningen. Du kan eksempelvis stille bøger om emner, der knytter sig tæt op af din personlighed og dit livssyn, i en bogstøtte inde i stuen. Fordi bogtitlerne er så klare i deres kommunikation vil bøgerne i bogstøtten helt automatisk inspirere dig til den resterende indretning. Lyt til din intuition, og sørg for, at der hele tiden er en rød tråd igennem indretningen.