Sådan finder du ro til hjemmetræning

Mange har svært ved at finde roen til hjemmetræning. Det kræver, at man lægger om sit mindset en lille smule, og ser hjemmetræning for den gave, det i virkeligheden er. Her kan du læse lidt mere om, hvordan du finder ro og motivation til, at træne derhjemme.  

Kom helt ned i gear 

Det er en god ide at slappe godt af, inden du går i gang med dit fullbody program. På den måde, får du sagt til din hjerne, at det er på tide at skifte fokus. Træning af din krop er nemlig lige så meget en renselsesproces for din hjerne, som for dit legeme. Derfor er det meget vigtigt, at man ikke kommer ind i det, med det forkerte mindset. Så er det nemlig nemt at miste sin motivation, fordi træningen i sig selv, bliver et uvelkomment stressmoment.  

Find den træningsform, der passer til dig 

Det er også mange, der misforstår, hvad et hjemmetræningsprogram skal være. Det kan nemlig være hvad som helst, og det kan godt springe ud fra dine egne interesser. Styrketræning kan snildt klares derhjemme, det samme kan yoga og til og med barre-træning, baseret på ballet. Der er også rigeligt med muligheder for at kombinere yoga og for eksempel pilates, så man får det bedste fra to verdener.  

Alle træningsformer kræver dog, at du er motiveret, så du rent faktisk kan opretholde dit program og nå de mål du har sat for dig selv. Det kan være en god ide at tænke på træningstimen, eller hvor lang tid du nu vælger at bruge, som tid til dig selv, og til at vedligeholde din krops tempel.  

Hvis du kan lide at træne i total stilhed, så sørg for at der er ro omkring dig. Skab dig et godt ritual omkring din træning. Tænd et afslappende duftlys, læg de krystaller frem, som giver dig den bedste energi og beløn dig selv og din krop bagefter, med en god kop te. Så bliver hjemmetræningen noget man har lyst til, og noget som er rart og afslappende at gennemføre. Det behøver ikke at være en straf, træning er en belønning, og det kan være både sjovt og lækkert, når man kommer ind i en god rutine med hjemmetræning.