Sådan Forbereder du dig til Eventyr i Det fri

Eventyr

At bruge sin tid på at nyde livet i det fri året rundt, hvad enten det er primitivt eller med moderne udstyr, er en hobby der fylder ens liv med gode minder. Jeg nyder at smide Peak performance jakken på, hoppe i et par slidte Vans, og så tage af sted på vandreture, backpacking og generelt alle former for eventyr i nogle af de fjerneste vildmarksområder, du kan forestille dig. Jeg elsker personligt at tage på opdagelse de steder, hvor næsten ingen andre har sat deres fødder.

Tag dig tid til at planlægge dine udendørs eventyr: læs godt op på tingene hjemmefra, og sørg for at være forberedt. Man kan komme langt med at være heldig, men hvis noget går galt er det godt at have værktøjerne til at fortsætte eventyret og ikke komme alvorligt til skade.

Hvordan dit eventyr går fra start til slut afhænger i høj graf af, hvor godt du er forberedt, før du tager afsted.

God planlægning, træning, korrekt tøj, tilstrækkeligt udstyr og erfaring er afgørende forudsætninger for et uforglemmeligt eventyr i det fri. På den anden side, hvis du er dårligt forberedt, vil din evne til at improvisere og være opfindsomsom være det eneste du har at falde tilbage på – og med en god portion held kan du stadig klare dig igennem, men er det virkeligt værd at løbe risikoen?

Du har set dramatiske begivenheder udfolde sig på nyhederne, om folk der er forsvundet. Hundredevise af private og offtenlige redningsmænd har søgt efter dem. Hunde, helikoptere og fly er sat ind for at finde den forsvundne person. Selv med erfaring, færdigheder og de rigtige ting i rygsækken kan man stadig komme galt afsted.

Med denne artikel forsøger jeg at give dig de bedste tips til at være godt forberedt på dit næste eventyr, så du kan have en fantastisk oplevelse med minimal risiko for at komme galt afsted. Jeg præsenterer nogle grundlæggende tips til at forberede dig. Jeg er ikke typen der tager alene afsted, så jeg har typisk mine nære venner eller familie med, da de heldigvis også elsker at tage på eventyr.

Mit forslag er, at du tager på eventyr med personer, du stoler på. Når uheldet er ude, kan du regne med dem og de kan regne med dig. Selv det mindste problem i vildmarken kan blive meget alvorligt meget hurtigt. Forvent ikke at alle problemer kan løses ved at ringe 112. Selv hvis du formår at få et opkald igennem, hvor lang tid tager det så for dem at nå frem? Hvis de overhovedet kan finde dig.

Kort og godt; At være forberedt er meget vigtigt. Det kan redde liv. Hvis du er rimelig ny i den slags eventur du gerne vil kaste dig ud i, så er første skridt er at være forberedt med nogle enkle, men livreddende færdigheder og ting før dit eventyr.

At lave en overlevelsespakke med genstande, du altid har med dig, er den første ting du skal have. Du bør læse op på hvordan man kan lave ild uden brug af lighter eller tændstikker. Medbring gerne materiale du kan slå op i, hvis du ikke kan sætte dig ind i det hele før turen starter. Hav altid tilstrækkeligt vand, og medbring meget gerne et vandfilter. Førstehjælpsforsyninger kan gøre livet lettere, når du har brug for dem, så pak som minimum et lille sæt. Hav de grundlæggende overlevelsesartikler på dig, frem for i din taske – så er du klar, uanset om du mister tasken eller kommer i problemer lidt væk fra hvor du har slået teltet op. Tag aldrig på eventyr uden disse grundlæggende ting, og du vil have en historie at fortælle frem for en tragedie at forklare.