Sådan Kommer du Til at Vælte Dig i Komplimenter

Mand

Der er ikke noget, der kan redde en dårlig dag, som et få en oprigtig kompliment. Det at blive anerkendt for noget man har gjort godt, eller bare for at se godt ud, er virkeligt noget der giver en god indre følelse. Specielt når man er stresset eller lettere deprimeret, så er det noget der skinner noget lys ind i den ellers grå og hektiske hverdag, og giver én energien til at skubbe tingene videre.

Men kan man gøre noget for, at få flere komplimenter? Det virker jo ikke umiddelbart sådan på overfladen. Du kan ikke rigtigt bede folk om at komplementere dig mere, for så vil du ikke tro på de ting, folk siger. Et kompliment er nødt til at opstå naturligt, ellers er det ikke reelt. Du kan hyre en person til at komplimentere dit tøj hver evig eneste dag, og det vil ingen effekt have på hvordan du har det rent mentalt. For du vil vide, at det bare er noget han siger, fordi han får penge for det. Du kan ikke bruge hans kompliment til noget, for det er bare tomme ord.

Men der er faktisk en måde, du kan øge mængden af komplimenter du modtager på, uden at de går hen og bliver til tomme ord. Det bedste af det hele er, at det er en ret simpel proces, som i sig selv vil få dig til at have det godt. Du skal nemlig blot give komplimenter til andre mennesker.

Mange af os er bange for at give komplimenter, fordi det ikke er alle, der ved hvordan de skal håndtere dem. Samtidig har vi ikke lyst til at lyde som om vi fedter for nogen. Så folk holder sig selv tilbage, også selvom de måske har nogle gode ting at sige. Hvis du går forrest, og gør det til noget normalt at der bliver delt komplimenter ud i din sociale omgangskreds og på dit job, så vil det åbne op for at andre føler sig komfortable med også at give dig komplimenter.

Men husk igen, at dine egne komplimenter heller ikke bare må være tomme ord. Du er nødt til at finde noget du reelt synes fortjener et kompliment, før du kan give det. Men det er heldigvis også noget, du forholdsvist nemt kan gøre. Du skal blot begynde at interessere dig mere for menneskerne omkring dig, og spørge ind til deres syn på tingene.

Jeg spurgte eksempelvis min kollega hvad det var hun læste. Det viste sig at være en roman af Jan Guillou. Jeg spurgte hende så, om det var en bog hun ville anbefale – det var det, hun var helt bidt af den! Så jeg købte bogen til mig selv, og begyndte at læse den. Da jeg var færdig med at læse den efter blot en uge ( bidt blev jeg af den!) gik jeg hen til min kollega, takkede hende for hendes anbefaling, og komplimenterede hende for hendes gode smag i bøger.