Sådan Styrker du Kroppen Uden et Fitness Medlemskab

Det er altid en god idé, at holde kroppen ved lige, ved at spise sundt og dyrke en fornuftig mængde motion. Det kan dog godt være svært at finde tiden til sådan at tage i fitness center, eller komme ud for at løbe timelange løbeturer. Derfor giver mange op på forhånd: de ser det som en alt-eller-intet ting. Enten løfter man tunge vægte i fitness-centeret, eller også må man bare dovne den på sofaen, og acceptere at ens helbred lider under det.

Men hvad hvis der var en gylden middelvej, som selv den travleste familie-far eller -mor kan finde tid til i hverdagen? Det lyder måske umuligt, men det er det faktisk slet ikke, når man lige tænker sig om. Problemet er nemlig ikke, at du ikke har tid til selve træningen. Der er masser af studier der har vist, at du med den rette form for træning kun behøver at give den gas i omkring 20 minutter om dagen, for at have en stor positiv effekt på dit helbred. Hvis du laver træning af høj intensitet kan du styrke krop og helbred, uden at skulle bruge flere timer på det.

Men bare fordi selve træningen kan klares på 20 minutter, betyder det jo ikke, at den nye træningsrutine også er klaret på så kort tid. De fleste forbinder træning med et fitness-center: og sådan et er det jo de færreste har liggende ude i baghaven. Det betyder at man for at kunne træne i 20 minutter først er nødt til at pakke en træningstaske, sætte håret og så køre eller gå et kvarters tid for at ankomme til træningscenteret. Så kan man endelig komme i gang med selve træningen, og så skal man hjem igen. En 20 minutters trænings-session kan altså let komme til at tage en time når der er et fitness-center involveret. Det kan det godt være utroligt svært at finde tid til. Specielt fordi man jo dårligt kan tage børnene med sig hen i fitness-centeret: og nogen skal jo holde øje med de små banditter.

Men alt det er løst, hvis du kan klare træningen derhjemme! Hvis du har det rigtige træningsudstyr, så kan du klare de 20 minutters træning på 20 minutter: du behøver nemlig hverken gøre dig klar, eller spilde tid på transport frem og tilbage. Du kan samtidig fint holde øje med børnene mens du klarer din rutine, og gribe ind hvis der er behov for det.

Og nej, du behøver ikke alle de dyre og tunge maskiner i fitness-centeret for at styrke kroppen. Du kan komme i rigtig flot form med et par træningsbolde og nogle træningselastikker. Det koster ikke særligt meget, og er let at finde plads til, selv i mindre lejligheder.