Sådan Træner du Til Løb på Forhindringsbane

Forhindringsbane

Når du træner til at løbe om kap på en forhindringsbane, er der mange forskellige områder af din fysik du skal have dækket. Det bliver svært, og du vil være godt og grundigt øm de første mange dage, hvis det ikke er noget du har gjort før. Der er mange mennesker, der ikke har noget imod at springe over forhindringer, og allerede er inde i en rutine – denne artikel er nok ikke for dig! Mit formål er at skrive et par artikler om dette emne, og sammenfatte nogle træningsprogrammer, som du kan følge hele vejen igennem et par måneders træning. Folk der løber triathlon eller laver en anden form for udholdenhedssport, vil være ganske godt rustet til at løbe på forhindringsbane. Der er mange andre måder at træne på, fordi det helt grundlæggende handler om at gå frem og tilbage imellem anaerobt og aerob træning. En af de største udfordringer er dog den mentale – er du i stand til at fortsætte, når først det bliver hårdt? Du skal virkelig ville det her, for at kunne presse dig selv, når det begynder at se håbløst ud.

Du skal løbe, men du behøver ikke at løbe lange afstande når du først går i gang med din træning. Det er gode nyheder for mange mennesker, der hader at løbe eller har problemer med at løbe langt. Du kan, og skal, blande i løb med andre fysiske aktiviteter som eksempelvis at flippe bildæk, skubbe til tunge genstande, pull ups og andre øvelser der forbereder dig på de ting, du vil blive udsat for på en forhindringsbane. Nogle af disse løb afholdes på bjerge, mens andre er på flad jord – du skal være opmærksom på dette i forbindelse med din træning.

Du bør træne specifikt til det arrangement du har tilmeldt dig, i mindst 12 uger, hvis du planlægger at gøre det godt og kunne nyde det og have det sjovt bagefter (de fleste arrangører byder på gratis øl). Du kan træne mindre, men jo mere du forbereder dig, jo bedre kommer det til at gå. Den energi, du får fra gruppen, kan føre dig igennem temmelig meget, og det er meget sjovt at få nye venskaber på den måde, og hjælpe med at motivere hinanden i løbet af løbet.

Du bliver nødt til at være opmærksom på, hvad du spiser, når du træner til denne type arrangementer. Det vil være bedst at være så let som muligt. På de fleste af disse arrangementer skal du klatre i tove, over vægge, trække din krop igennem og over ting og meget mere. Du kommer til at skulle løbe op af bjerge, og der er det heller ikke sjovt at slæbe rundt på unødvendige kilo.

Jeg kan godt lide at træne hårdt 4 dage om ugen og anbefaler 1 god let træning for at holde systemet i gang, med masser af skumruller og mobilitetsarbejde, på en dag du ikke kører dit almindelige træning. Som tiden går, bør du tilføje rene løbedage, og helst på bakker, for at forberede dig på de længere løb.