Sæt fingrene i det lækreste modellervoks

Der er dage, hvor vejret ikke lige er det mest velegnede til udendørs leg, og hvor man bare har lyst til at være inde og lave noget sjovt. Måske sammen med en ven eller mor eller far. Måske sammen med hele familien. Måske har man hovedet fuldt af alt muligt, der kører rundt og går lidt ud over humøret. Her kan det være godt at komme ud af hovedet og ned i fingrene. At lave noget aktivt med sine hænder. Frembringe en ting, man rigtigt kan holde om og røre ved.

På sådanne dage er modellervoks simpelthen et mirakelmiddel. Ved at få noget blødt formbart i hænderne, kommer man omgående ud af hjernen og ned i fingrene. Og modellervoks er nemt at forme til alt muligt. Man kan lave figurer, med arme og ben og hoved med øjne. I Flere forskellige farver endda. Eller man kan bygge huse eller biler. Man kan lave træer og buske. Kun fantasien sætter grænser, når man har fingrene i en god klump modellervoks.

Hele familien i kreativt arbejde

Hvis man sidder hele familien, på sådan en grå regnvejrsdag, med fingrene i noget herligt modellervoks, så går der krea i den. Fars figur hilser på datters modellervoksdyr og mors hus bliver til en campingvogn til sønnikes modellervoksbil. Der går leg og kreativitet i hele familien, og der opstår mange spontane grineanfald, når et eller andet skørt bliver skabt.

Og de forskellige farver, gør modellervoks enestående til at lave detaljer som øjne og sko på sine figurer. Det er virkelig sjovt og lærerigt at begrave sine små pølsefingre i dette skønne materiale. Det føles godt og er let at forme, og så kan det genbruges, eller tørres, så man kan lege mede det igen og igen. Der er timevis af sjov i sådan noget modellervoks.

Godt for de krøllede hjerner

Der er så meget i vores moderne hverdag, der foregår oppe i hjernen. Man kan nogle gange opleve det som om hovedet er ved at eksplodere fordi så mange tanker kører rundt i ens hoved. Her hjælper modellervoks med at komme ud af hjernen og ned i fingrene.