Skynd Dig Hvis du Skal På Jagt i Danmark

Danmark er nok et af de absolut smukkeste lande i verden, som man kan gå på jagt i. Ikke alene har vi masser af natur, i hvert fald relativt til landet størrelse, vi har også nogle af de flinkeste jægere jeg nogensinde har mødt.

Der er mange forskellige personer der godt kan lide at tage på jagt, og jeg må jo ærligt erkende, at det ikke er dem alle jeg har lige meget til fælles med. Men det gør skal ikke så meget: vi behøver jo ikke alle være kloner af hinanden, for at kunne nyde hinandens selskab. Ærligt talt ville det være ret skrækkeligt: jeg kan ikke forestille mig at bruge mere end 5 minutter med en klon af mig selv. Der er meget vi ville være enige om, men endnu mere vi ville komme op at skændes omkring!

Men de andre jægere er bare super flinke. Både de gamle og de unge har ligesom en helt særlig tilgang til naturen, som jeg altid føler jeg kan genkende. Alle forskelligheder smelter ligesom væk, når man ligger der ude i skoven, og er på jagt sammen. Når man er på jagt, så er alle jægere. Der er ikke nogen tømrer eller elektrikere. Ingen universitetsstuderende eller professorer. Nej, ude i naturen er vi bare jægere, og vi er på jagt sammen.

Og den fællesskabsfølelse er altså også noget helt unikt! Jeg har været med i mange forskellige klubber og foreninger, men det er ligesom ikke det samme. Måske er det fordi alle dem, der gerne vil kunne kalde sig jægere i Danmark, skal have et jagttegn? Det sætter ligesom en grænse for, hvem der ender med at blive jæger. Som sagt er det meget forskelligartede mennesker der ender med at få sig et jagttegn, men de er ligesom ens der, hvor det betyder noget. De har alle et hjerte der banker for det, at tage på jagt. At blive ét med naturen og derefter gøre naturen ét med én selv.

Hvis du endnu ikke har et jagttegn, så vil jeg sige, at du skal se at komme i gang! Danmark er et lille land, og det er begrænset hvor mange jægere vi kan have til at løbe rundt i de danske skove. Samtidig har vi brug for folk som dig – personer der interesserer sig for jagt, og ønsker at blive en del af fællesskabet. Jeg er sikker på, at du vil kunne bringe rigtigt meget glæde ind i vores lille klub.

Hvis jagt ikke lige umiddelbart er noget for dig, så vil jeg råde dig til at genoverveje din position. Prøv at tage en tur langt ud i skoven, og sæt dig så på en bænk derude. Kig rundt, og oplev naturen omkring dig. Det er rolige omgivelser, men de er fyldt med liv. Det her kunne blive din hobby.