Tips til valg og vedligeholde af knive

Værktøj

Der findes mange forskellige udendørs knive. Derfor burde du også kunne finde en, der passer til dine ønsker og behov. Er du dog ny til udendørs livet og alt det udstyr, der følger med til denne livsstil, så vil du her finde gode råd og tips mht. valg at knive. Brandet Gerber er generelt et godt mærke at ”gå til”, hvis man er på udkig efter en ny udendørs kniv i høj kvalitet.

Gerber har et bredt sortiment af knive, multi-tools, lommelygter mm. Du vil derfor med sikkerhed kunne finde noget, der kan brugers fra Gerber. Køber du udstyr produceret af Gerber er du sikker på, at du har anskaffet dig nyt grej af den bedste kvalitet. Virksomheden har eksisteret i over 70 år og blev allerede i 1960 anerkendt som en af de mest betroede og værdsatte knivvirksomheder. I dag vokser virksomheden stadig, og de forsøger altid at komme med nye innovative knivsystemer. Hos Gerber er det kvaliteten, der er i fokus. Det er derfor heller ikke usandsynligt, at du få fingre i en kniv, der kan holde livet ud og som kan modstå lidt af hvert.

Valg af din tro følgesvend

Når du skal vælge en kniv, er det vigtigt, at den er af den ønskede kvalitet og har de funktioner, der er nødvenlige. Derfor skal du overveje, om du blot har behov for en allround-kniv, en lommekniv eller et multi-tool. En lommekniv vælger man typisk, hvis man skal på vandretur, idet de intet fylder og vejer. Skal du dog på en hård og længerevarende overlevelsestur, så vil man typisk vælge en kniv, der vejer lidt mere og med et bedre skaft. Kniven skal nemlig kunne holde til mere. Et multi-tool vil være at foretrække, hvis du ved du har behov for mere udstyr end blot en kniv.

Tips til vedligeholdelse

Hvis du gerne vil have din nye yndlingskniv i mange år, så er det vigtigt at rengøre den jævnligt. Skidt og vand kan være med til at beskadige kniven og danne rust. Det kan dog nemt undgås, hvis den rengøres i ny og næ. Når du rengør din kniv, så skal du kun bruge rengøringsmidler, hvis det er absolut nødvendigt. Du skal ligeledes helst undgå opløsningsmidler, der indeholder klor. Det kan nemlig føre til hurtigere korrosion. Brug i stedet for f.eks. acetone eller malingsfortynder. Det absolut bedste vil dog være blot at bruge varmt vand eller en meget mild sæbe på et håndklæde, en vatpind eller en tandbørste.

Hvis du har en foldbar kniv, kan rengøringen af den hurtigt blive en smule mere besværlig. Det nemmeste vil være at anskaffe sig en dåse med komprimeret luft, så jord og småsten kan ”pustes” væk. Vask herefter bladet med sæbevand og en svamp. Der kan med fordel bruges en tandbørste til at fjerne skidt ved håndtaget og låsemekanismerne. Sørg for at tørre lommekniven ordentligt af, så den ikke ruster. Et sidste tip er at bruge malertape til at dække knives kant. På den måde bliver kniven ikke galt og dine hænder er mere sikre under denne proces.