Top 5 Hvidvine som passer til alt fra havet

Hvidvin til alt fra havet

 

hvidvin til fisk

Vine er noget mange danskere nyder. Nogle nyder et glas til hverdag, andre til fest og festlige lejligheder. Mange nyder især rødvin, men hvidvine vinder også en i de danske hjem. Hvidvine er i eksplosiv vækst, og mange er gået over til at drikke hvidvin i stedet for rødvin.

Mange føler også, at det at drikke hvidvin er en smule finere og derfor er der mange gange til de lidt finere fester og festlige lejligheder, eller hvor man blot vil udstråle at man er lidt fin på den, at det er hvidvin der bliver serveret.

Hvidvin passer, som mange nok ved, rigtig godt til lyst fiks, og derved også til fisk og alt andet vi spiser der har oprindelse i havet. Både fisk og skaldyr passer rigtig godt til de fleste hvidvine og det er derfor dette, vi vil fokusere på i denne artikel.

I denne lille artikel vil vi se nærmere på 5 hvidvine, som vi tænker passer perfekt til alt fra havet, som vi spiser – derfor kan du, hvis du er interesseret i hvidvine, kunne finde lidt inspiration i denne artikel.

Vi har lavet en vilkårlig top 5 liste, så vi ikke har sagt hvilken er bedst eller værst, men forsøgt at give dig 5 eksemplar.

1: Michel Franz Sylvaner

Denne vin er af fransk oprindelse. Den er fra det nordøstlige hjørne af Frankrig som er kendt for lækre hvidvine. Den bliver serveret bedst omkring 8-10 grader og passer rigtig godt til fisk og skaldyr. Druen Sylvaner er en klassisk drue fra området, og er meget kendt for at være en hvidvin med elegant frugtsødme.

2: Maybach Riesling

Denne hvidvin har sin oprindelse i Tyskland. Tyskland er eksperter når det kommer til Riesling druen, og kan bryste sig at være det sted hvor de bedste vine med Riesling druen kommer fra. Denne hvidvin har duft og smagsnuancer af røde og grønne æbler, samt citrus. Derudover passer den særligt godt til fisk og skaldyr.

Serveringen er bedst ved 8-10 grader, så du skal sikre dig at vinen er lidt varmere end ved servering lige fra køleskab, men meget koldere end den er ved stuetemperatur. Så enten må den stå lidt ude, inden servering eller køles ned med is fra stuetemperatur.

3: VERDEJO “FLOR DE VETUS” 2014, BODEGAS VETUS, RUEDA

Denne hvidvin bliver serveret til kongelig reception i Spanien, hvilket først og fremmest er en indikation på stor kvalitet. Kongefamilierne vælger naturligvis en rigtig god vin, og køber du denne type vin har du drukket samme hvidvin som det spanske kongehus. Denne vin er rigtig god til fisk og skaldyr, og er speciel lavet til fisk og skaldyr og anbefales faktisk ikke til andre retter. Druen i denne vin er Verdejo, som er kendt for søde og gode hvidvine. Alkoholprocenten er 13% og den bliver bedst serveret ved 6-8 gader, så den kan næsten tages direkte ude af køleskabet. En god hvidvin som denne er til mange fiskeretter, og Spanien har et godt ry for gode hvidvine, og her anbefaler vi gerne flaske over bag in box.

4: BOURGOGNE BLANC 2013 “SOUS LA ROCHE”, DOMAINE BERNOLLIN, 6 FL

En god bourgogne vin får du her ved Sous La Roche. Denne hvidvin til fisk og skaldyr, men denne går faktisk også til andet lyst kød eksempelvis kylling og kalkun retter. Derudover er den også god til osteborde.

Denne vin er af druetypen Chardonnay som er en kendt og respekteret hvidvins drue. Den serveres bedst ved 10-12 grader og den har en alkoholprocent på 13% disse mange ting i sammenhæng er det der gør denne vin super. For mange er denne type den bedste hvidvin.

5: Vallis Queyras Viognier

Denne hvidvin er fra Frankrig. Den er beregnet til fisk og skaldyr, samt er god til fjerkræ men kan også bruges som vin til festlige lejligheder, blot som en drink. Denne hvidvin har en kant af smag af abrikos, passionsfragt og en smule af nødder også, som giver den et dejligt tvist af frugt og nødder, hvilket også er de ting der gør den lækker som hvidvin der kan bruges til en drink.

Vi har her givet eksempler på fem forskellige hvidvin, og her kan du finde inspiration til dine nye køb af hvidvine. Billig hvidvin, kan dog også være en rigtig god hvidvin.