Tre forskellige gaveidéer til dåben

Gaver

Dåbsgaven er en mulighed for at give barnet en gave, som han eller hun kan bruge og mindes i mange år. Dåben er en smuk start på barnets liv, og vi fejrer fødsel af et lille menneske, der skal vokse op og blive en del af vores samfund. Dåben kan give barnet nogle fantastiske gaver, som barnet kan have i mange år, op til voksenalderen. Dåben udskiller sig fra mange andre begivenheder, hvor man giver gaver, da dåben er første festlige begivenhed for barnet og her man gerne giver gaver, der har større betydning. Vi giver dig her fire forskellige idéer til dåbsgaven.

 

Den personlige gave

En personlig gave ved dåben, kan have en sød historie med sig, når barnet bliver større. Dette kunne for eksempel være en fødselstavle med navn og vægt ved fødsel, som barnet kan have hængene i mange år på børneværelset. Fødselstavlen kan samtidig være en sjov tradition, som man kan starte i familien. En personlig gave kunne også være en bog, hvor forældrene og andre familiemedlemmer kan skrive små historier og sjove fortællinger i om barnet, som han eller hun får til sin konfirmation.

 

Den dyre gave

Ønsker man at give barnet en dyre gave, kan et smykke være en god idé, som barnet kan mindes i mange år frem. Et dagmarkors er en meget almindelig dåbsgave, men ønsker man at give barnet noget anderledes, kan det for eksempel være en ring, som barnet først kan passe omkring teenageårene, eller et armbånd, man kan gøre større med årene. En anden populær gave, er et dåbsrør i sølv, som indeholder forskellige oplysninger fra dåben såsom dato og sted, som barnet kan bruge som dekoration på børneværelset, teenageværelet og senere hen i hans eller hendes eget hjem i fremtiden.

 

Den anderledes gave

Ønsker man at gøre noget helt andet, er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan give i gave. Det kan være alt fra at sætte penge ind på en børneopsparing, til at plante et træ i haven, som vokser med samme fart som barnet. Denne slags gave kan variere meget, alt efter hvilken slags familie barnet vokser op i, og det handler derfor om at være kreativ. En anderledes gave kan også være et symbol på den kærlighed, som man giver til barnet i form af en sang, et symbol eller noget helt andet, som barnet kan have som minde i mange år.