Udstyr og Gode Løbeturer Hænger Sammen

Løb

Der er en simpel og god grund til, at løbesport er den mest populære form for sport der findes i hele verden. Grunden er nemlig, at der ikke rigtigt skal noget udstyr til, for at komme i gang! Vi er udstyret med ben fra naturens side, og det at løbe er en ganske naturlig bevægelse. Så det er hurtigt og let at komme i gang, og så kan man kalde sig for en ”løber”.

Man finder dog hurtigt ud af, at løbeturer er sjovere, hvis man optimerer på nogle ting. Der er eksempelvis ikke meget sjovt ved, at komme til skade, fordi man løber med en forkert teknik. Nu om dage er der mange mennesker der har det med at lande med hælen først, når de går i gang med løbe. Der bliver her ofte peget fingre af sko-producenterne. Fordi vi alle er vant til at gå med sko i dag, så mærker vi ikke rigtig hårdheden af den jord vi går på. Det betyder at vi ikke rigtigt tilpasser vores måde at gå på, på samme måde som vi ville, hvis vi ikke havde de beskyttende sko på. Når man så begynder at løbe med samme teknik, som man er kommet frem til ved at gå, så begynder skaderne hurtigt at bygge sig op. Ved at lande på hælen igen og igen, sender men gentagne chokbølger op igennem kroppen, hvilket kan føre til smerte og alle mulige former for skader.

Det er så her, at folk enten giver op med at løbe, eller begynder at læse op på korrekt løbeform og teknik. Med den rigtige teknik i hus, bliver det pludseligt sjovt at løbe igen. Faktisk bliver det endnu sjovere end da man startede: for nu kan man løbe både hurtigere og længere, uden at blive træt eller øm! Det åbner op for nye løberuter, og gør det interessant at deltage i maraton og deslige.

Men igen er det nemt at ramme en væg her. Efter et stykke tid begynder disse løbeturer at føles lange og kedelige. Man ser ikke rigtig nogen fremdrift, og det er svært at holde styr på, om man bliver en bedre løber eller ej. Her er der igen to veje man kan gå: man kan give op, eller man kan skaffe sig et Garmin løbeur. Så snart du begynder at måle på ting, bliver det nemlig langt nemmere at forbedre disse ting. Med et løbeur fra Garmin kan du opmåle dine løb, og løbende følge med i hvor hurtigt du løber. Med disse informationer lige ved hånden, bliver det pludseligt langt nemmere at presse sig selv, og begynde at se resultater på sin træning. Når man når dette punkt, så er det altså tydeligt, at godt udstyr og gode løbeturer er ting, der hænger sammen.