Valget af fliser: Overvej disse ting, før du køber

fliser

Når du skal vælge fliser til dit hjem, så er der et par ting, du skal overveje. Du skal først og fremmest tænke over, hvilket rum fliserne skal ligge i. Derefter skal du overveje, hvilken stil du ønsker, at fliserne skal have. Til sidst skal du vælge den rette størrelse på fliserne. Hvis du er i tvivl om valget af fliser, kan du med fordel overveje nogle ting, inden du vælger. Vi præsenterer her nogle ting, som du bør overveje, inden du vælger fliser til de forskellige rum i dit hjem:

Fliser til badeværelset

Når du skal vælge fliser til badeværelset, så er det en god idé at vælge fliser, der er nemme at gøre rene. Det kan både være fliser med en glat overflade eller fliser med en struktur. En glat overflade er nemmere at gøre ren, men det kan være sværere at undgå, at der sker ulykker, hvis fliserne er glatte. Vælger du en flise med struktur, er det vigtigt, at det er et materiale, hvor snavs og bakterier så let sætter sig fast.

Fliser til køkkenet

Når du skal vælge fliser til køkkenet, er det ligeledes en rigtig god idé at vælge fliser, der er nemme at gøre rene. Os fra madlavning, krummer og madrester ender nemt på fliserne i et køkken. Derfor skal du kunne gøre dem rent relativt nemt. Til køkkenet kan du både vælge fliser med en glat overflade eller fliser med en struktur, der ikke gør, at snavs og bakterier så let sætter sig fast.

Fliser til stuen

Når du skal vælge fliser til stuen, så skal du tænke over, hvilken stil du ønsker, at fliserne skal have. Det kan være fliser med et rustikt udtryk eller fliser med et mere moderne udtryk. Derudover betyder farven på fliserne også ret meget i forhold til indretningen i dit hjem. Du bør tænke over, hvilken størrelse fliserne skal have. Det kan være en fordel at vælge større fliser til stuen, da det kan give et mere roligt udtryk.

Fliser til entréen

Når du skal vælge fliser til entréen, er det også en god idé at vælge fliser, der er nemme at gøre rene. Der kommer nemt snavs, mudder og blade udefra ind i entreen. Derfor er det vigtigt at vælge fliser til entreen, der kan tåle at blive gjort rent ofte. Derudover skal du også tænke over, hvilken størrelse fliserne skal have. Det kan være en fordel at vælge større fliser til entreen, da det ofte gør rengøringen nemmere.